x

uskoro online premijera

Objavljena prva zvanična fotografija Lamborghini Huracana Evo

Lamborghini je prije nekoliko dana objavio dva teasera obnovljenog Huracana, a sada se pojavila još jedna fotografija.

Teaseri nisu objavljeni na Lamborghinijevim stranicama na društvenim mrežama niti na zvaničnoj internet stranici, nego na aplikaciji Unica. Aplikaciju mogu preuzeti svi, ali je za korištenje potrebna pozivnica.

Sufiks Evo jasno govori da se ne radi o običnom modelu LP610-4, nego o obnovljenom modelu. Promijenjen je izduvni sistem koji ima dvostruke završetke cijevi koje podsjećaju na Performante. Između tih cijevi su registarske oznake, a u slučaju Performantea je to nešto niže na braniku.

Evo nema Performanteov masivni stražnji spojler, nego suptilniji koji se nalazi odmah iznad trećeg stop svjetla. Nešto drugačije dizajnirana rešetka na braniku sada sadrži ime kompanije na sredini, a agresivniji branik je dobio masivniji difuzor.

Kakve su promjene u unutrašnjosti, zasad nije poznato, ali se špekuliše da je automobil dobio novi infotainment sistem s mnogo većim ekranom osjetljivim na dodir. Zbog lošijeg kvaliteta fotografije se ne vidi šta piše na na znački postavljenoj nisko ispred stražnjih točkova. Bez obzira na to šta je napisano, završava s "Evo".

Atmosferski 5,2-litarski V10 motor će vjerovatno dobiti 10 KS više, zbog čega će se promijeniti Huracanova oznaka modela u LP620-4 za model s pogonom na sva četiri točka, odnosno u LP590-2 za model s pogonom na stražnje točkove.

Online premijera automobila se očekuje uskoro.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.