x

JEDAN OD NAJLJEPŠIH

Objavljene prve fotografije BMW-a Serije 8 Gran Coupe

Sedmicu prije zvaničnog predstavljanja na internetu se pojavilo nekoliko fotografija na kojima se može vidjeti kako izgleda nova karoserijska verzija Serije 8.

Prema svemu sudeći u Minhenu se nisu previše udaljili od ranije predstavljene konceptne verzije Serije 8 s dodatnim vratima na bokovima, a mnogi misle da je "Osmica" Gran Coupe jedan od najljepših BMW-ovih modela u posljednjih desetak godina.

Po uzoru na slično koncipirane modele koje nudi BMW-ova najljuća konkurencija, Serija 8 Gran Coupe kupcima će ponuditi praktičnost četverovratne karoserije u atraktivnoj Coupe formi, a očekuje se da će Gran Coupe biti najskuplja karoserijska verzija Serije 8 koju će pokretati benzinski (M850i xDrive) i dizelski (840d) motori koje BMW već nudi u Coupe i Cabrio "Osmicama".

Ubrzo nakon zvaničnog predstavljanja BMW će model 8 Gran Coupe ponuditi i u verzijama M8 i M8 Competition koje odnedavno nudi u kombinaciji s Coupe i Cabrio Serijom 8, što sa sobom donosi 4,4-litarski V8 turbo motor koji raspolaže sa 600, odnosno 625 konjskih snaga (verzija M8 Competition).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.