x

Očajna Barcelona izgubila u Granadi, Valverdeu se trese stolica

Barcelona je doživjela novi šok. Aktuelni prvak Španije je u 5.kolu La Lige poražen kod ove sezone sjajne Granade rezultatom 2:0.

Granada je već u drugoj minuti stigla do vodstva. Junior Firpo je napravio kardinalne greške, iskoristio je to Azeez da pogodi mrežu Ter Stegena za prednost od 1:0.

Domaći tim je odlično stajao u defanzivi i Kataloncima nisu apsolutno ništa dopustili u fazi napada, dok je svaki njihov napad bio itekako opasan po Barcu.

Na odmor se otišlo vodstvom Granade od 1:0, da bi zatim Ernesto Valverde na početku durgog poluvremena šansu za igru dao Ansu Fatiju i Lionelu Messiju.

Međutim, ni ove izmjene nisu pomogle Barci. Granada je u 66. minuti ponovo zatresla mrežu prvaka Španije, a sa penala je pogodio Vadillo za 2:0.

Ništa posebno do kraja meča Barca nije uspjela da napravi. Ostalo je 2:0 za Granadu koja je tako barem na jedan dan preuzela vrh tabele.

Sa druge strane Barcelona je na sedmom mjestu sa svega sedam osvojenih bodova, a još jedan kiks bi mogao skupo koštati trenera Ernesta Valverdea.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.