x

Od 1.030 testiranih uzoraka u FBiH od jučer 27 osoba pozitivno na koronavirus!

U posljednja 24 sata u Federaciji BiH je testirano ukupno 1.030 uzoraka, a pozitivno na koronavirus je 27 osoba. Do sada je u ovom bh. entitetu testirano 17.295 osoba, od kojih je ukupno 918 bilo pozitivno na Covid-19.

Od jučer je registrovano 12 slučajeva iz Mostara, 8 iz Magalaja, 4 iz Sarajeva, 2 iz Bihaća i 1 iz Donjeg Vakufa.

Stanje po kantonima: HNK - 261, ZDK - 180, KS - 115, USK - 91, ZHK - 84, TK - 81, SBK - 40, BPK - 22, Posavski kanton - 3.

U posljednja 24 sata oporavilo se 16 osoba čime je taj broj porastao na ukupno 333. Trenutno se pod zdravstvenim nadzorom u FBiH nalazi 4.869 osoba.

Do danas je hospitalizirano 46 pacijenata, od kojih su četiri na respiratoru. Broj smrtnih slučajeva koji se vode kao posljedica koronavirusa je 33, od čega je 19 muškaraca i 14 žena.

Zamjenik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez kazao je da se sada nalazimo u fazi predstojećih prvomajskih praznika, odnosno produženog vikenda.

"Zamolio bih građanstvo da se držimo propisanih pravila, da vodimo računa o socijalnoj distanci i korištenju maski, da se ne zadržavamo u grupama i da ovaj produženi vikend ostane bez većih posljedica. To može ostati ako smo svi zajedno usmjereni ka tom cilju", poručio je.


Od naredne sedmice počinju popuštanje mjera i sigurno da će i to doprinijeti normalizaciji života, no Čerkez upozorava da je veoma bitno da ostanemo vrlo posvećeni mjerama kako ne bismo promijenili stanje našom nepažnjom.

"Većina građana je to poštovala i do sada, ali ima i dio onih kojima je potrebno ponoviti ove stvari. Manji dio stanovništva može ugroziti ovaj veći dio populacije koji poštuje mjere", dodao je Čerkez.



(Klix)

KOMENTARI
3

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, ......­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­
Minha irmã ganha US $ 91 por hora no laptop. Ela foi demitida do emprego por três meses, mas na última vez em que seu salário foi de US $ 20.835, apenas trabalhando no laptop por algumas horas. Foi assim que eu comecei .... >>>>>> >>>>>> ­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­
Comece a ganhar dinheiro em casa. Essa é a coisa mais recompensadora financeiramente para mim. Consegui um ótimo Lamborghini Sian na quinta-feira, depois de ganhar € 41539 no mês passado. Na verdade, comecei há três meses e quase imediatamente ganhei pelo menos US € 160 por hora. Tenho certeza que você obterá o melhor resultado ....... >>>>>>>>> ­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­