x

PORUKA KOJA SLAMA

Od sestre Aleksandre prezir! Kristina Kovač oglasila se poslije smrti oca Kornelija: Tuge se nikada nisam plašila, ali neću...

Mnogi su očekivali da će smrt kompozitora Kornelija Kovača pomiriti njegove godinama posvađane kćerke, ali je njegov odlazak možda još više produbio jaz između Aleksandre i Kristine Kovač.

U prvoj objavi nakon očeve sahrane, Aleksandra je, podsjetimo, spomenula sve članove porodice osim Kristine, a sada se oglasila i druga sestra Kovač oglasila i, između redova, odgovorila na ovaj potez.

- Stigla kući, u Stokholm. Protekli dani bili su maglovit, zamršeni splet groznih osjećanja i osjećaja - tuge, očaja, žala, stresa, frustracije, nepravde, i na kraju, povezivanja činjenica u vrlo jasnu pretpostavku onoga što me čeka, što mi se sprema. Sve je jasno, kristalno.


- Ono čemu ću se ja posvetiti je tugovanje za tatom, jer u tome sam jako dobra - tuge se nikada nisam plašila i od nje nikada nisam bježala, a ona će mi pružiti trenutke provedene sa njim u duši, u sjećanju, potrebno mi je to sad. Posvetiću se i tome da svoj život usmjerim na pravu stranu, ka muzici i stvaranju, koliko god mi to moja stvarnost dozvoli, tako da dostojno nastavim njega i njegovu umjetnost... Posvetiću se i izvođenju njegove jedine, talentovane unuke na pravi put, uz mnogo ljubavi i podrške, na nju je bio izuzetno ponosan.


- Ono što sigurno neću raditi je patiti i kukati nad prestrašnim, nedostojnim stvarima za koje su ljudi sposobni, za koje slutim da su već neko vrijeme bile u pogonu, a tek dolaze. Ne, sa njima ću prosto, kao svaka jaka žena i borac, morati da se borim. Srčano, snažno i do kraja. Jer ja sam kćerka svoje mame i kćerka svoga tate. I te kako - poručila je putem Instagrama Kristina, uz fotografiju iz djetinjstva sa roditeljima.


Kovačeva je lajkovala komentar jednog pratioca koji glasi: "Pitam se kako je moguće da te Aleksandra i u ovakvoj situaciji nije udostojila ničega osim poruke prezira, kao da ne postojiš nema te u njenim iskazima, ko da nema empatiju… Mnogo mi je žao što bilo ko prolazi kroz tako nešto. Saučešće i podrška."

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.