x

Ništa ni od Finske

Odgođena i 11. ovosezonska trka u Moto GP šampionatu

Odgođena je i 11. ovosezonska trka u Moto GP šampionatu.

Nakon što su u prethodnih nekoliko dana odgođene trke u Njemačkoj i Nizozemskoj, došao je red i na Finsku.

Trka Moto GP šampionata se po prvi put poslije 1982. godine trebala održati u Finskoj i to na novoj stazi Kymi Ring, ali koronavirus je ipak uništio te planove.

"Odluku o odlaganju Velike nagrade Finske su donijeli Dorna i vlasnici 'Kymi Ringa' u skladu sa preporukama Vlade. Finska Vlada je preporučila da se događaji sa više od 500 ljudi ne održavaju prije augusta. Dorna je obećala da će objaviti kakva je budućnost Moto GP šampionata u Finskoj što je prije moguće", saopšteno je.

Zanimljivo, Moto GP šampionat trebao se vratiti u Finsku još prije dvije godine ali i tada je to pomjereno za 2020. pa očigledno organizatoru još uvijek nije suđeno da u ovoj zemlji okupi najbolje svjetske motocikliste.

Trka u Finskoj trebala je biti održana sredinom jula. Prva naredna koja je trenutno na rasporedu je ona u Češkoj Republici. Ona bi po rasporedu trebala biti održana 9. augusta.

Inače, neke do sada odgođene trke dobile su nove termine u nastavku kalendarske godine, ali vidjet ćemo hoće li i to moći biti ispoštovano.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.