x

Na kraju su podijelili bodove

Odličan derbi na Anfieldu: Liverpool s igračem više nije uspio pobijediti Chelsea

Liverpool i Chelsea remizirali su večeras na Anfieldu (1:1) u derbiju trećeg kola engleskog Premiershipa.

Domaći su dobro otvorili utakmicu i zaprijetili već u petoj minuti kada je pokušao Elliott, ali je lopta otišla pored desne stative.

Samo pet minuta kasnije nova šansa za Redse. Alexander-Arnold je odlično ubacio loptu u kazneni prostor prema Hendersonu, ali kapiten domaćih očajno šutira i lopta ide daleko pored gola.

Plavci su kaznili Liverpool za ove promašaje u 22. minuti. James je odlično centrirao iz kornera, a fantastičan gol glavom postigao je Havertz za 1:0. U 36. minuti odličnu šansu imao je Mount da udvostruči prednost, ali gola nije bilo.


U samom finišu prvog dijela Liverpool je došao do izjednačenja. Prvo je Matip pogodio prečku, a lopta se odbila do Manea koji je šutirao, no Jamesa pogađa u ruku, ali sudija u prvi mah nije ništa svirao.

Međutim, nakon što je Anthony Taylor pogledao snimak predomislio se i svirao je penal, a nakon toga čini se da je prestrogo odlučio Jamesu pokazati direktan crveni karton.

Loptu na bijelu tačku je namjestio Mohamed Salah koji je savladao Mendyja i poravnao na 1:1.


Liverpool je u drugom poluvremenu u potpunosti kontrolisao igru. U 52. minuti odličnu šansu imao je Jota, ali glavom šutira preko gola. Sedam minuta kasnije Henderson je sjajno pokušao sa 20-tak metara, no lopta ide tik pored stative.

Domaći su napadali do samog kraja, ali Chelsea se odlično branio. Plavci su mogli sve da šokiraju u 85. minuti kada je dobru šansu imao Kovačić, no njegov udarac odbranio je Alisson.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i ostalo je 1:1. Chelsea je drugi na tabeli sa sedam bodova koliko ima i Liverpool koji je trećeplasirani.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.