x

Odlični rezultati i 13 medalja za plivače Veleža na mitingu u Sarajevu

Skoro 380 takmičara iz 34 kluba iz Crne Gore, Kosova, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine učestvovalo je na 19. Međunarodnom plivačkom mitingu “Sarajevu s ljubavlju” u organizaciji Plivačkog kluba “Bosna” iz Sarajeva.

Na dvodnevnom mitingu učestvovao je i naš Klub, s 15 predstavnika, a to su bili: Mia Ćorić, Adnan Žmiro, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Timam Ramić, Džana Žmiro, Sergej Đurić, Dani Ridvan Bošnjić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Ajna Talić, Ema Penava, Emin Begić i Abdullah Marić. Plivači Veleža su osvojili ukupno 13 medalja od čega je jedna zlatna, osam je srebrnih i četiri su bronzane.

Jako dobar nastup upisao je Danis Alikalfić (2006) koji je opravdao očekivanja trenera, a pritom osvojio čak šest medalja. U disciplini 200 metara mješovito je bio najbrži u svojoj kategoriji i osvojio je zlatnu medalju. Tri srebrne medalje je osvojio na 200 metara prsno, 200 metara leđno i 400 metara mješovito. Dva puta je bio treći, jednom na 100 metara leđnim stilom i jednom na 400 metara mješovito, ali ovog puta u apsolutnoj kategoriji.

S dobrim rezultatima nastavila je i Ajna Talić (2012). Ajna je na ovom takmičenju ostvarila dva plasmana na pobjedničko postolje, a oba puta je bila druga. Svojoj kolekciji medalja dodat će dvije srebrne medalje osvojene na disciplinama 100 i 200 metara leđno.

Adnan Žmiro (2006) je osvojio dvije medalje, jednu srebrnu i jednu bronzanu. U veoma teškoj konkurenciji, Adnan je uspio doći do drugog mjesta na 200 metara delfin i do trećeg mjesta na 50 metara delfin, uz veoma kvalitetan rezultat.

Dvije medalje osvojio je i Timam Ramić (2006) koji je bio drugi najbrži u disciplini 200 metara mješovito na kojoj je osvojio srebrnu medalju. Bronzanu medalju je osvojio na 100 metara prsno.

Srebrnu medalju u disciplini 200 metara leđno u svojoj kategoriji osvojila je Danja Alikalfić (2011).

BRAVO!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.