x

Zenica

Održan 6. Sajam zanimanja i srednjih škola! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
U organizaciji Udruženja za socijalni, kulturni i kreativni razvoj Zora Zenica, održan je šesti po redu Sajam zanimanja i srednjih škola, koji je na jednom mjestu okupio predstavnike svih srednjih škola našeg grada, a s ciljem promovisanja njihovih sadržaja osnovcima.

Zenički osnovci imali su priliku upoznati se s djelovanjem njihovih starijih drugara, koji su već ranije odabrali svoja buduća zanimanja.

„Karijerno informisanje i savjetovanje je kontinuiran proces na kojem bi se trebalo raditi još od djetetovih malih nogu. U vezi s tim, sajam predstavlja jedan izvrstan alat pomoću kojeg se djeca, na prirodan način, upoznaju sa zanimanjima i sadržajima srednjih škola, što uveliko pomaže pri njihovoj daljoj edukaciji“, poručuje Armin Šestić, predstavnik Udruženja za socijalni, kulturni i kreativni razvoj Zora Zenica. 


Razgovarajući sa školskim pedagozima, ali i sa srednjoškolcima saznali smo šta pojedine zeničke srednje škole nude svojim potencijalno budućim učenicima.

„Interes djece za našu školu je itekako prisutan. Diplome Tehničke škole u Zenici su priznate u cijelom svijetu, no mi se i pored toga trudimo, iz godine u godinu, uvesti novitete. Ponosni smo na osposobljavanje za rad na CNC mašinama. Znanje koje učenici steknu u našoj školi omogućava im konkurentnost na tržištu rada”, dodaje Mirsada Pelo, pedagogica Tehničke škole.

Istovremeno, Ajdin Imamović, učenik Srednje medicinske škole u Zenici poručuje svim svojim drugarima, koji imaju interes za medicinsku granu, da su im vrata ove škole širom otvorena.

Sajmu je, u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ prisustvovalo oko hiljadu učesnika.

.

.

.


Foto : Pahuljko/
Izvor : zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.