x

Zenica

Održan karneval “Maškare na otvorenom”! (FOTO)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Katolički školski centar “Sveti Pavao” Zenica i HKD Napredak organizirali su danas karneval “Maškare na otvorenom”. Nakon okupljanja ispred škole KŠC-a, povorka se kretala središtem grada, uz muziku i kreativne maske dočaravajući karnevalsku atmosferu. U povorci su učestvovali učenici i zaposlenici.

Izabrane su i najbolje maske, pa je najbolje odjeven niži razred osnovne škole – I-c, viših razreda – VII-a, Opće gimnazije – razred II-a.Najbolje odjeveni osnovac je Norel Šišić, srednjoškolac Erik Udiljak, a zaposlenici Anita Pupić i Alisa Teskeredžić. Kako je objavio radio Zenit, prigodne nagrade na ovogodišnjim maškarama je uručio direktor škole Vlatko Rošić.


-Ovim smo potaknuli njihovu kreativnost i maštovitost, ali i pokazali to gradu Zenici. Ove godine nam je lijep dan i iznimno nam je drago da smo imali prigodu prošetati ulicama Zenice, te imati kratak program na trgu gdje smo podijelili nagrade za najbolja odijela i maske učenika i naših uposlenika, kazao je Rosić.

Maškare su svojim muzičkim programom uveličali i članovi duvačkog orkestra Željezara Zenica, a Zenica je prema Rosićevim riječima s maškarama dio evropskih gradova.

Učesnici maškara danas su svojim maskama i odijelima, ali i performansama ukazali na probleme grada Zenice kao što je javni prijevoz, zagađenje zraka, ali i globalni problem bitnosti vakcinacije.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.