x

Zenica

Održan koncert „Za sve naše godine“ Gradskog Hora Kasiopeja! (GALERIJA)

Gradski Hor Kasiopeja iz Zenice za kratko vrijeme stekao je svoju publiku, kako u gradu iz kojeg potiče, tako i šire. Bez obzira što su članice hora većinom gospođe u zrelim godinama, njihova publika je starosti od 7 do 77. Repertoar ovog hora je zbilja raznolik, od klasičnih horskih kompozicija, preko tradicionalne muzike, do zabavnih i pop kompozicija.

Nakon niza uspješnih koncerata na kojima su izvođene tzv. ozbiljne horske kompozicije, gradski hor Kasiopeja, na čelu s dirigenticom Aldinom Aganović, priuštiće svojoj vjernoj publici koncert „za dušu“ s kompozicijama koje svi volimo pjevušiti, kompozicijama koje su bezvremenske i koje se pjevaju ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u svim susjednim državama regije.

Publika je imala priliku uživati u horskom izvođenju starogradskih kompozicija, dalmatinskih klapskih, tradicionalnih slavonskih i makedonskih kompozicija, a neizbježna je i bosanska sevdalinka.

Na ovom koncertu, pod nazivom „Za sve naše godine“, gradskom horu i solistima pridružio se uz instrumentalnu pratnju i bend „Aritmija“ iz Zenice, pod rukovodstvom gospodina Alije Bičakčića. Ova hrabra i neobična kombinacija pokazala se kao efektna, što ovom koncertu daje posebnu čar i dinamiku.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Izvor : Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.