x

Održan međunarodni sajam Žena, ljepota, cvijeće: Akademija Brezar uručila vrijedne nagrade! (GALERIJA)

Osmi međunarodni sajam "Žena, ljepota, cvijeće" održan je 29. aprila u Hotelu Hills. I ove godine takmičile su se se škole iz BiH, Srbije i Hrvatske uz mnogobrojne goste iz svijeta šoubiznisa, politike, kao i mnogobrojne akademike.

Nada Brezar, organizatorica Sajma je istakla kako joj je cilj da mlade ljude podstakne da budu dobri kozmetičari, frizeri i vizažisti. Sajam ne okuplja samo mlade iz BiH već i iz regiona, tu nisu samo učenici već i vlasnici salona, ali i mnogobrojni gosti iz svijeta šoubiznisa, politike i slično.


U okviru sajma je upriličeno međunarodno takmičenje frizersko-kozmetičarskih škola. Za one najbolje takmičare obezbijeđene su i nagrade, prva tri mjesta su osvojila pehar, također kao nagradu su dobili i stručno usavršavanje u Akademiji "Brezar". Tu su i zahvalnice koje su uručene školama koje su svojim učenicima omogućili učešće u takmičenju. 


Tema sajma je bila usvojeno znanje iz frizersko-kozmetičkog zanatstva, tj. maštovitost u primjeni tog znanja.

Učenici su sami osmislili frizuru, šminku i garderobu, i tako na taj način iskazali svoju maštovitost. To nisu skinute frizure s interneta već su sve frizure proizašle iz njihove mašte. Nakon održanog sajma je upriličen i after party gdje su se svi prisutni opustili i proslavili sjajno druženje. 


Foto: Mirnes Mašić/Edin BIčo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.