x

Zenica

Održana završna manifestacija Ljetne lige u košarci!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Na košarkaškim terenima Kamberovića polja održana je završna manifestacija Ljetne lige u košarci za mlade, Grada Zenice.

Održana su takmičenja u šutiranju slobodnih bacanja i trojki, te takmičenje na košarkaškom poligonu. Takmičili su se najbolji predstavnici klubova juniorske, kadetske, pionirske i predpionirske selekcije zeničkih klubova i Orlovika iz Žepča.

Dodjeljene su medalje za sve učesnike, diplome i zahvalnice za najbolje pojedince, učesnike, klubove i sve one koji su dali doprinos da se ovaj projekat realizuje i dovede do kraja. 

Inače, Ljetna liga u košarci za mlade igrala se od 04.07.2020.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici tokom dana vikenda. 

đ

Učesnici Lige su bili 12 klubova, od kojih su sedam muških i pet ženskih. Učesnici u muškoj kategoriji su: Čelik, Kengur, Abeceda, Vukovi, Winner, Jumper i Ten.

U ženskoj kategoriji su igrali Zenica, Kengur, Jamper, KŽK Čelik i Žepče kao gost lige.

Učestvovale su 33 selekcije. Od toga je 425 učesnika i 28 trenera uzelo je učešće u ovom projektu. Odigrano je 77 utakmica i četiri All star utakmice, ukupno je odigrana 81 utakmica. Utakmice su sudili sudije iz KS ZDK Zenica.

Koncept takmičenja u ovoj Ljetnoj Ligi nije imao rezultatski niti takmičarski karakter, cilj je bio da sva djeca učestvuju, te da svi dobiju priliku da igraju košarku i zabave se.

Ovom završnom manifestacijom, smotrom mladih košarkaša i košarkašica našeg grada, završena je Ljetna liga grada Zenica za 2020.godinu uz zabavu i druženje.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.