x

tuga

Oglasila se djevojka pokojnog Mateja Periša: Riječi tjeraju na suze i dušu kidaju!

Od tragično preminulog Mateja Periša (27), koji je u ponedjeljak sahranjen u rodnom Splitu, nakon što je poslije petomjesečne potrage njegovo tijelo pronađeno u Dunavu u Beogradu, oprostila se i njegova djevojka Sanja.

 Sanja je zajedno s Matejevom porodicom dala čitulju mladiću, koji se 31. decembra 2021. udavio u Savi, pošto je izašao iz kluba u Beton hali, gdje je s društvom bio u provodu.

– Tiho u boli u krugu porodice i prijatelja ispratili smo tijelo našeg Mateja dana 23. maja na groblju Lovrinac. Počivaj u miru božjem, naš plavi anđele – piše u čitulji objavljenoj u Slobodnoj Dalmaciji, koja počinje riječima: “A glas se zaori s nebesa: Ti si Sin moj ljubljeni! U tebi mi sva milina.”


Matejeva djevojka ranije je izjavila da joj je on neposredno prije nestanka poslao snimak iz Beograda, na kom se vidi da se lijepo provodi.

Podsjetimo, nakon sahrane, Matejevi prijatelji i kolege organizovali su u centru Splita špalir brodića, gdje su mu sirenama, bakljama i svjetlosnim signalima odali počast. Istog dana i grupa Beograđana posljednji put se oprostila od Periša kod restorana “Savanova”, gdje je kobne noći upao u rijeku. Građani su upalili svijeće i u Savu bacili balone i cvijeće za Mateja.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Alo.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.