x

nakon šok otkrića

Oglasila se Elma Elfić Zukorlić: Evo šta kaže o trećoj muftijinoj ženi!

Elma Elfić Zukorlić, druga supruga pokojnog muftije Mumaera Zukorlića, oglasila se saopštenjem za Kurir poslije šok otkrića da se pojavila i navodna treća njegova supruga koja je sa navodnim papirom da su vjenčani po šerijatskim zakonima tražila i svoja nasljedna prava.

Saopštenje Elme Elfić Zukorlić prenosimo u cjelosti:

- Muftija je bio veliki čovjek, dobar musliman, ponosan Bošnjak, osjećajan sin, pouzdan saradnik i poslovni partner, divan suprug i još divniji otac. Sve ostalo što se tiče njegove privatnosti, a koju je držao ispod nivoa vodostaja za djecu i mene, tu ostaje uz svo poštovanje njegovih odluka.


Za života, u javnosti je ponosno demonstrirao gdje se ko nalazio u njegovom životu, zato nemam potrebe nikome da se ni poslovno ni privatno dokazujem i ispunjavam emanete. Sve što je zahtijevao ispunila sam za vrijeme njegovog života. Što se tiče novonastale situacije, ubijeđena sam, ukoliko je istina, da je Muftija ispoštovao sve šerijatske principe i shodno tome treba donositi odluke.


Žao mi je što danas ne govorimo o doprinosu koji je on, i njegov tim, doprinio ovom Regionu u prethodnim decenijama, već o njemu govorimo na način na koji nismo govorili za vrijeme njegovog života. Dragi moj Muftija, nadam se da ne čuješ i ne vidiš šta se događa nakon tvog preseljenja. Uživaj u dženetskim vrtovima!

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.