x

usred protesta

Oglasili se Trump i Biden: Evo šta je Donald poručio svojim pristalicama koje su napravile haos!

Odlazeći američki predsjednik Donald Trump koji je izazvao proteste u Washingtonu, pozvao je svoje pristaše da ostanu mirni. 

"Molim vas, podržite našu policiju u Kapitolu i snage sigurnosti. Oni su uistinu na strani naše Zemlje. Ostanite mirni", napisao je on na svom Twitter profilu.

Trump je ranije osudio potpredsjednika Mikea Pencea da nije imao hrabrosti zaštititi zemlju i ustav jer nije jednostrano blokirao verifikaciju elektorskih glasova.

Kako javljaju mediji brojne snage nacionalne garde pristižu na glavne trgove glavnog grada Sjedinjenih Država.


Izabrani američki predsjednik Joe Biden obratio se javnosti dok na trgovima ispred zgrade Kongresa još uvijek traju dosad neviđeni protesti.

"U ovom trenutku naša demokratija je napadnuta, to je napad na predstavnike naroda. Napad na državne službenike i vladavinu prava, što je neviđene, napad na najsvetije u Americi", kazao je on.


Ove scene haosa nisu odraz istinske Amerike i ne predstavljaju ono što smo mi, nastavio je, to je mali broj ekstremista i ovo mora odmah stati.

"Pozivam ovu bandu da se povuče i da demokracija ide dalje. Pozivam predsjednika Trumpa da se pojavi na televiziji i da pozove na zaustavljanje ovog haosa", izjavio je.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.