x

Ovo je prava istina

Oglasio se Milijev advokat: Mili je Ceci platio 800.000 eura, ona njemu duguje stotine hiljada evra!

Javnost je prije nekoliko dana mogla da čuje u emisiji "Zvezde Granda" da je Svetlana Ceca Ražnatović rekla da je na sudu sa Aleksandrom Milićem Milijem jer joj duguje brdo para.

S obzirom na to da kompozitor ne želi da komentariše ovu situaciju sa Cecom i da smatra da " Zvezde Granda" nisu pravo mjesto da se iznose takve stvari, pozvali smo njegovog advokata Milana Jakšića koji nam je poslao saopštenje i objasnio zbog čega je došlo do sudskog spora.

- Povodom neistinitih i neosnovanih novinskih natpisa koji su se pojavili u vezi sudskog spora između, mojih klijenata, društva Miligram music i Aleksandra Milića sa jedne strane i društva Ceca Music sa druge strane, želim da upoznam javnost sa realnim činjenicnim stanjem tog spora.


Naime, u periodu od 2004. do 2013. godine moj klijent je uložio u projekte vezane za interpretarora Svetlanu Ražnatovic blizu 2.000.000 eura, a koji obuhvataju proizvodnju i izdavanje fonograma (za sedam izdanja) i koncerte na Ušću, što je sve moj klijent organizovao i finansirao. Za sve plaćeno od strane mog klijenta postoji uredna dokumentacija koja je jednim dijelom dostavljena sudu, a po potrebi može biti dostavljena i javnosti kako se ovakvi i slični neistini navodi ne bi pojavljivali u medijima i urušavali ugled mog klijenta - kaže on i dodaje:


- S obzirom da je moj kiljent na svih sedam izdanja finansirao i organizovao proizvodnju fonograma, a što su zakonski uslovi za sticanje svojstva proizvođača fonograma, on se po zakonu smatra vlasnikom tih fonograma i kao takav se registrovao kod nadležne organizacije koja registruje proizvođače fonograma.

U skladu sa ugovorom potpisanim između mog klijenta i Ceca Music, moj klijent imao je obavezu da proizvede fonograme i plati sve troškove proizvodnje i izdavanja fonograma dok je svaki od ugovarača ostvarivao pravo na 50 odsto ostvarenog prihoda od izdavaštva. Tokom saradnje moj klijent je po tom osnovu isplatio oko 800.000 eura privrednom društvu Ceca Music, za šta takođe postoji uredna dokumentacija koja je na raspolaganju.


Advokat napominje da su pokušali sa Cecom ovu situaciju da riješe mirnim putem, ali je ona odlučila drugačije.

- Problem se pojavio kada je društvo Ceca music, bez saglasnosti mog klijenta (kao proizvođača fonograma na 7 izdanja i kao autora na preko 1300 video zapisa koji se nalaze na youtube kanalu Svetlana Ceca Ražnatović i na digitalnim platformama) počelo da eksploatiše fonograme i autorska djela mog klijenta na youtube kanalu Svetlana Ceca Ražnatović i na digitalnim platformama. Po izvještaju koji je dao sam provajder društva Ceca Music to društvo je na ovaj način prihodovalo nekoliko stotina hiljada eura. I pored činjenice što je moj klijent privrednom društvu Ceca music uredno islatio 50 odsto ostvarenog prihoda, društvo Ceca music uporno odbija da isplati nadoknadu mom klijentu koja mu pripada od eksploatacije koju godinama vrši na youtube kanalu Svetlana Ceca Ražnatović i digitalnim platformama, pri čemu za istu eksploataciju ne postoji pravni osnov niti saglasnost mog klijenta.


Dakle, moj klijent je ispoštovao svoj dio dogovora, dok je društvo Ceca music oštetilo mog klijenta za ozbiljan novčani iznos, a zatim bez ikakvog osnova podnijelo tužbu protiv njega.

U više navrata pokušali smo da na miran i civilizovan način riješimo postojeći problem, ali i pored svih napora u tome nismo uspjeli. Nadam se da će razum ipak prevladati i da će dugogodišnji uspješni saradnici doći do dogovora, koji je jedino pravo rješenje - zaključio je Milijev advokat Milan Jakšić.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.