x

Odlučujući meč igra se u Donjem Vakufu

OKK Čelik u fantastičnoj atmosferi pobjedio KK Promo i izborio majstoricu

Košarkaši Čelika i Proma iz Donjeg Vakufa su odigrali drugu utakmicu finala play-offa A1 lige. U sjajnom meču i još boljoj atmosferi na kraju slavila je domaća ekipa rezultatom 81:77.

Podsjetimo u prvoj utakmici u subotu, Promo je u Donjem Vakufu bio bolji od Čelika, tako da su sinoć Zeničani morali da slave, kako bi izborili majstoricu.

Sinoć je u Zenici u pravom smislu viđen praznik košarke, a tome su kumovali navijači obje ekipe. U Areni je bilo više od 2.000 gledatelja, a gosti su imali podršku svojih oko 300 navijača, koji su danas iz Donjeg Vakufa organizovano došli na utakmicu.

U prvoj četvrtini gosti su bolje otvorili utakmicu, ali nisu uspjeli da naprave neku osjetniju razliku. Kako se četvrtina primicala kraju Zeničani su igrali sve bolje, tako da su pred kraj četvrtine došli u vodstvo, ipak prvi period pripao je gostima rezultatom 14:16.

U drugoj četvrtini Zeničani su odigrali znatno bolje u napadu, ali i kvalitetno u odbrani, prije svega nad najboljim igračem gostiju Mustaficom, koji ništa nije pogodio u prve dvije četvrtine. S druge strane Avdibegović i Dragolj su odigrali sjajno, te domaćinu nakon prvog poluvremena donijeli vodstvo rezultatom 40:35.

U trećem period ista slika na terenu, bolje igra Čelika, dok s druge strane Peljto i Džihan držali su Promo u utakmici, budući da je Mustafica bio potpuno indisponiran, tako da je ubacio samo dva poena za skoro 30. minuta utakmice. Na kraju trećeg perioda rezultat je glasio 60:49 za ekipu Čelika.

Posljednju četvrtinu gosti su pokušali da preokrenu utakmicu. Čelik je imao 14 poena razlike na sedam minuta prije kraja i onda je gostujući trener tražio minut odmora. Nakon toga gosti su pogodili nekoliko vezanih poena, te na pet minuta do kraja smanjili vodstvo domaćina na plus devet 69:60. Na četiri minuta do kraja uz dvije vezane trojke Kasuna gosti se potpuno vraćaju u utakmicu, a na semaforu je bilo 72:66 za Čelik, te je domaći trener Armel Mujaković zatražio minutu odmora. Na tri minuta do kraja Nedim Mustafica pogađa prvu trojku na utakmicu,a već u sljedećem napadu Dinko Peljto pogađa za dva poena i rezultat na semaforu je 74:73 za Čelik. Na minutu prije kraja pri rezultatu 76:73 za Čelik, Mustafica je bio sam na tri poena, ali je lopta faktički izašla iz obruča. Do kraja susreta domaćini preko su zadržali vodstvo i slavili tijesnu, ali i zasluženu pobjedu rezultatom 81:77 (14:16, 26:19, 20:14, 21:28) za ekipu Čelika.

Kada su u pitanju najbolji igrači u pobjedničkoj ekipi, kapiten Armin Avdibegović postigao je 21 poena, Kerim Dragolj dodao je 16, dok je Imran Porča ubacio 10 poena. U redovima ekipe Proma, Dinko Peljto ubacio je 23 poena, dok je Admir Džihan dodao 17.

Serija je sada poravnata na 1:1, a odlučujući treći meč igra se u nedjelju u Donjem Vakufu, a pobjednik utakmice naredne sezone igrat će u Premijer ligi. Treba se podsjetiti da je Čelik i prošle sezone igrao finale doigravanja, te je u tri utakmice rezultatom 1:2 poražen od Gradine iz Srebrenika.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.