x

A1 liga, 5.kolo

OKK Čelik u sjajnom meču u Areni savladao KK Turbina

Košarkaši Čelika večeras su u okviru 5.kola A1 lige za košarkaše dočekali ekipu Turbine iz Jablanice i na kraju slavili pobjedu rezultatom 97:93.

Svi oni koji su večeras došli u zeničku Arenu mogli su uživati u lijepoj košarci, a s dosta atraktivnih poteza, zakucavanja, asistencija, blokada...

Zeničani su u ovaj duel ušli s omjerom od dvije pobjede u dva poraza, dok su gosti iz Jablanice bili na omjeru tri pobjede i jednog poraza. Domaći košarkaši sjajno su otvorili utakmicu, bili su veoma raspoloženi u napadu i gosti nisu imali rješenje za to, tako da je prva četvrtina okončana vodstvom Čelika 28:14.

U drugoj četvrtini sjajna košarka, mnogo poena, pogođenih trica, a domaći košarkaši su držali sigurno vodstvo. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 55:44 za ekipu Čelika.

U trećoj četvrtini gosti igraju znatno bolje u odbrani, dok se u napadu razigrao njihov najbolji igrač Đelmo. Krajem trećeg perioda gosti dolaze na samo tri poena zaostatka, ali ipak Zeničani s nekoliko vezanih poena uspijevaju treći period okončati u svoju korist. Pred posljednji period Čelik je imao prednost 79:70. U posljednjih 10. minuta utakmice veoma dobra, borbena i neizvjesna košarka. Turbina na krilima Đelme i Calisa dolazi na četiri poena zaostatka na pet minuta prije kraja 86:82, gosti su pokušali da preokrenu rezultat, ali izabranici Armela Mujakovića imali su više koncentracije, a u prilog im je išlo i to što su gosti već nakon tri minute u posljednjoj četvrtini bili u bonusu. Na kraju sjajne košarkaške utakmice, teška, ali potpuno zaslužena pobjeda Čelika nad Turbinom rezultatom 97:93 (28:14, 27:30, 24:26, 18:23).

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, čak sedam igrača u redovima Čelika postiglo je više od 10 poena. Stefan Britvar postigao je 19 poena uz sedam skokova, Varupa je dodao 13 uz 11 skokova, Taylor, Keso i Podojak dodali su po 12 poena, Križanović je postigao 11, a kapiten Avdibegović 10 poena. U redovima Turbine, nezaustavljiv je bio Aldin Đelmo s 31 poenom uz devet skokova, veoma dobar bio je i s 21 poenom uz pet skokova.

Čelik je nakon druge vezane pobjede sada na omjeru od tri pobjede i dva poraza, kao i ekipa Turbine iz Jablanice.


(Sport Sport)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Najbolje ponude za muškarce! Lijepe djevojke čekaju vas u različitim pozama ---- www.djevojke.na.to