x

Vogošća bez šanse za iznenađenje

OKK Sloboda upisao sigurnu pobjedu u Mejdanu

Ljubitelji košarke u gradu soli večeras su još jednom u dobrom raspoloženju napustili Mejdan. Crveno – crni su ugostili Vogošću i ispratili je kući sa porazom od 14 poena razlike 90:76.

Već u prvoj četvrtini Tuzlaci su se raspucali, poveli 6:0, 12:2, a vrlo brzo i 20:8! Gosti su djelovali uzdrmano i do kraja prvog perioda imali su „dalekih“ 28:16.

U drugoj četvrtini Mejdan je uživao u dobroj igri svojih ljubimaca. Posebno kada je Enes Latifagić zakucao za 39:19! Do poluvremena igralo se u serijama. Sloboda je bila na sigurnom odstojanju, Vogošćani su se u par navrata približili na devet – deset poena razlike, no Pandžin tim brzo uzvraća za 49:36 i odmor.

Sa predahom Vogošćane je dočekao još rastrčaniji domaćin. Gosti se nisu ni snašli, a već su u zadnji period ušli sa temperaturom -25 (76:51).

Četiri minuta prije kraja, na parketu Mejdana domaćini su sigurno privodili utakmicu završetku. Vodili su 88:66, a da su bili precizniji prednost je mogla biti i veća.

Vogošća je pristala na brzu igru, pa je publika vidjela i nekoliko njihovih odličnih akcija kojima su smanjili na konačnih 90:76.

Raspucane Tuzlake predvodili su Milivoje Božović sa 21 poenom i 14 skokova, Danilo Šibalić sa 14 poena i Zlatko Jovanović sa 13 poena i šest asistencija.

Najefikasniji u Vogošći, ujedno i najbolji strijelac meča sa 24 poena bio je Immanuel King. Dobro ga je pratio Đorđe Mičić sa 18 i Imran Fazlić sa 17 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.