x

Historijska utakmica za Milan

Okupacija malog grada: Na tribinama se očekuje 20.000, a jedva će biti i 2.000 domaćih navijača

Nedjelja je dan odluke i negdje oko 20 sati saznat ćemo ko je novi prvak Italije.

Možda dobijemo novog prvaka, a nije nemoguće da on bude stari, od prošle sezone, mada su za takvo što zaista male šanse.

Milan ima dva boda prednosti nad Interom i samo bod mu treba u gostima kod Sassuola da prvi put od 2011. godine osvoji Scudetto. Nevjerovatna euforija zavladala je u Milanu, a na stadionu Mapei koje može da primi 24.000 bit će oko 18.000 navijača Rossonera.

Sprema se velika invazija na ovaj gradić, a navijači Milana uvjereni su da će ovo biti historijski dan.


Što se tiče Milanovog sastava, najavljuje se Ante Rebić u vrhu napada umjesto Oliviera Giroda, a za očekivati je da i bh. reprezentativac Rade Krunić bude starter nakon sjajne utakmice protiv Atalante.

Najavljena postava Milana: Maignan; Calabria, Kalulu, Tomori, Theo Hernandez; Tonali, Kessié; Messias, Krunić, Leao i Rebić (Giroud).


Inter će igrati protiv Sampdorije također od 18 sati i nadat će se kiksu svog gradskog rivala, a od prve minute očekuje se Edin Džeko.

Najavljen sastav Intera protiv Sampe: Audero; Bereszynski, Ferrari, Yoshida, Augello; Candreva, Rincon, Vieira, Thorsby, Sabiri; Caputo.

BiH će danas dobiti jednog šampiona u Italiji, ostaje još da vidimo ko će to biti, Krunić i njegov Milan ili Džeko i Inter.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.