x

Zenica

Okupljanje građana za malenu Kakanjku Dženu i u Zenici! (Foto)

Građani Zenice okupili su se kako bi skrenuli pažnju na slučaj dvogodišnje Džene Gadžun koja je umrla 14. novembra, nakon operacije očnog kapka u privatnoj poliklinici u Sarajevu. 

Prošle sedmice, građani su se spontano preko društvenih mreža organizirali i okupili ispred privatne klinike u kojoj je Džena operirana. Roditelji, djeca, čak i vršnjaci malene Džene izašli su u centar Zenice kako bi ukazali na slučaj koji je potresao cijelu BiH.

Dženaza Dženi Gadžun Klanjana je prije tri dana u Gornjim Lučanima kod Kaknja. Prošle sedmice građani Sarajeva su se spontano putem društvenih mreža organizirali i okupili ispred klinike u kojoj je Džena operirana, kako bi iskazali nezadovoljstvo i zatražili od nadležnih istragu, odnosno utvrđivanje odgovornih krivaca koji su doveli do smrti djevojčice. 

Podsjećamo, djevojčica je operirana u privatnoj klinici, nakon čega se njeno zdravstveno stanje iskompliciralo, a na pedijatriju na KCUS-u dovezena je u veoma teškom stanju. Nakon što je nekoliko dana bilo u komi, dijete je, nažalost, preminulo. Inspekcija je u međuvremenu utvrdila da medicinski aparati u klinici nisu bili verificirani, a MUP KS i Tužilaštvo KS istražuju ko je odgovoran i gdje je sistem zakazao.

.

.

Foto: Pahuljko            

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.