x

Zenica

Okupljanje pionira za Škijin turnir

„U-15“ reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se jučer u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje se spremaju za memorijalni „Josip Katalinski-Škija“.

Selektor Igor Janković o turniru koji se organizuje u u znak sjećanja na jednog od najvećih sportista na našim prostorima kaže:

„Prije svega, treba njegovati tradiciju i nastaviti sa organizacijom turnira koji se igra u čast Josipa Katalinskog-Škije. Na ovim prostorima je bilo dosta fudbalskih legendi koje se nikada neće zaboraviti, a i mi na ovaj način odajemo počast jednoj fudbalskoj veličini. Svakako da je i nama trenerima, kao i ovim mladim igračima velika čast što smo dio jedne ovakve priče.“

Janković se osvrnuo i na ekipu koja će predstavljati BiH na memorijalu:

„Kada govorimo o selekciji koja će nastupiti na ovom turniru, njima će to biti praktično prvo okupljanje tako da rezultat ne možemo da istaknemo u prvi plan. Kroz regionalne kampove igrači su pokazali da imaju kvalitet, ali prvi put će nastupati u ovom sastavu. Tako da će nam ovaj turnir sigurno biti od višestruke koristi, jer ćemo moći da polako uigravamo generaciju igrača 2007. godište i da nam to bude određeni filter za budućnost. Svakako, kad nastupamo na turniru koji nosi ime Josipa Katalinskog imamo obavezu da se pokažemo u najboljem svjetlu i ne sumnjam da ćemo svi dati sve od sebe kako bismo prikazali dopadljiv fudbal uz međusobno uvažavanje i fair-play.“

Sve utakmice turnira biće odigrane u zeničkom Trening kampu. Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine će se sutra u 10:00 sati u polufinalu sastati sa Sjevernom Makedonijom. Istog dana u 18:00 sati biće odigran i drugi polufinalni meč u kojem će se sastati zajednička selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva sa selekcijom Beograda.

Mečeve turnira „Josip Katalinski-Škija“ moći ćete pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu NS/FS BiH.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.