x

Oluja na Jadranu nosi sve pred sobom: Padaju fasade i stabla, obala potopljena!

Olujno nevrijeme zahvatilo je danas područje Dalmacije. Jak jugo puhao je čak 142 kilometra na sat, izazvao poplave i brojne probleme mještanima. Plaže su pod vodom koja je došla i do objekata, a vjetar je nosio krovove i rušio stabla.

Splitski vatrogasci nemaju pauze zbog velikog broja intervencija. Kako piše Slobodna Dalmacija, padaju stabla, izvrću se kontejneri, a popustila je i fasada na zgradi Zdravstvene škole.

Na svu sreću niko nije povrijeđen, a jedno drvo se obrušilo na parkirane automobile.

U Rijeci je poplavljena tržnica, a u Zadru je zbog povećanja nivo mora u prekidu linija Zadar-Premuda-Silba-Olib, javlja HRT.

U prekidu su i linije koje povezuju otoke Zlarin, Prvić, Kaprije i Žirje. U Šibeniku je poplavljena riva, a more se preljeva na cestu.


Oštećenja su prijavljena i u Dubrovniku. Stabla se ruše po cestama u i okolo grada. Ovdje su izmjereni udari vjetra od 143 kilometra na sat.

Sve službe u Dubrovniku su u pripravnosti i apelovali su na građane da obrate pažnju jer se očekuju poplave i materijalne štete. MUP je izdao savjet građanima Dalmacije da danas ne putuju.

Kako piše Dalmacija Danas, ovo je najjači jugo ove godine i na granici je orkanskog prosjeka.

Nažalost, vrijeme se neće poboljšati. Očekuje se nastavak obilnih padavina i grmljavina te jak vjetar. Za veći dio Dalmacije izdat je crveni meteoalarm.

.

.

.


Izvor/Foto: Dalmacija Danas/Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.