x

OTEŽANO KRETANJE VOZILA

Olujno nevrijeme zahvatilo veći dio BiH, snijeg izazvao saobraćajni kolaps!

Veliki dio Bosne i Hercegovine zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima jako olujno nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra i kišom koja je ubrzo prerasla u snijeg što je stvorilo velike probleme vozačima.

Zbog obilnih snježnih padavina koje se zbog niskih temperatura zadržavaju na kolovozu otežano se saobraća na Komaru, Karauli, Nišićima, Romaniji i Čevaljnovićima.

Vozači javljaju da i na autoputu A1 ima dionica na kojima se nalaze veće količine ugaženog snijega. Obzirom da je na pojedinim planinskim prevojima obustavljen saobraćaj za teretna vozila saobraćaj se na tim dijelovima odvija naizmjenično jednom trakom.


Iz BiHAMKA su upozorili da se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, a skrenuli su pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja.

"Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme", rekli su iz BiHAMK-a.


Dodali su da su uklonjeni oboreni elektro-kablovi i da je normalizovan saobraćaj u mjestu Bistrica, na putu Žepče-Zavidovići.

"Zbog jakih udara vjetra na području Zeničko-dobojskog kantona, i dalje upozoravamo na mogućnost nailaska na oborena stabla i kablove na kolovozu", dodali su iz BiHAMK-a.


Zbog novih padavina, naglasili su iz BiHAMK-a, ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima na dionicama Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar.

"Zbog ugaženog snijega na kolovozu obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Olovo-Kladanj i Travnik-Donji Vakuf", dodaju iz BiHAMK-a.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.