x

Omiljeni španski slatkiš na bakin način

Neće biti osobe kojoj se neće dopasti ovaj slatkiš.

Potrebno je:

*250 ml vode

*150 gr brašna

*3 jajeta

*kockica maslaca

*šećer, cimet

Priprema:

Sipati vodu u šerpu, dodati maslac pa kad provri dodati brašno i žicom izmiješati. Kad se malo prohladi dodavati jedno po jedno jaje, miješati da tijesto bude glatko bez grudvica - pjenasto.

U šerpu sipati ulje da se ugrije.

Tijesto ubaciti u špric za tulumbe, ako imate manji otvor da budu uži (ja nisam imala) pa pržiti ćurose dok ne porumene.

U činiju sipati malo šećera pomiješanog sa prah šećerom i dodati cimeta.

Ćurose uvaljati u šećer i služiti tople.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.