x

Omiljeni test poznatih ličnosti – VERACITY od sad dostupan u cijeloj Bosni i Hercegovini!

Neinvazivni prenatalni testovi su već nekoliko godina prisutni na tržištu Bosne i Hercegovine i sve više trudnica se odlučuje da na ovaj način provjeri genetsko zdravlje svoje bebe. Ova skrining metoda u potpunosti zamjenjuje invazivne procedure poput amniocenteze, i veoma pouzdano daje odgovore na pitanja koja muče sve buduće majke.

Iako su se neinvazivni prenatalni testovi ranije preporučivali samo trudnicama starijim od 35 godine, u zadnje vrijeme se savjetuju apsolutno svim budućim majkama. Statistički podaci govore da su veći procenat djece sa Daunovim sindromom rodile upravo trudnice mlađe od 35 godina.

S obzirom na rizike koje nosi amniocenteza, neinvazivni prenatalni testovi dobijaju sve veće povjerenje trudnica, bez obzira na još uvijek relativno visoke cijene.


Renomirana kompanija Premium Genetics je na tržište Bosne i Hercegovine donijela prenatalni test najnovije generacije – VERACITY, koji je ispravio sve nedostatke testova prethodnih generacija i upravo zbog toga nosi najveću pouzdanost i tačnost rezultata.


-“Test VERACITY izvodi kompanija NIPD Genetics, koja ima patentiranu sopstvenu tehnologiju ciljane analize sekvenci. To faktički znači da, za razliku od testova koji rade analizu svih hromozoma – pa čak i onih hromozoma koji uopšte nisu kompatibilni sa životom, mi analiziramo samo one hromozome koji su suštinski bitni, čak preciznije – samo specifične dijelove hromozoma koji nose informacije o traženim aneuploidijama. S obzirom na preciznost analize, sumnjive regije se čitaju prosječno 400 puta, što je čak i do 10 puta više od ostalih prenatalnih testova. To je razlog najmanjeg broja lažno pozitivnih rezultata i najveće pouzdanosti našeg testa” – kažu iz kompanije Premium Genetics.

Oni dodaju i to da posjeduju sopstvenu tehnologiju preciznog mjerenja količine bebine DNK u krvi majke, što je najveća garancija pouzdanosti rezultata testa. Test Veracity by Premium Genetics je jedini test koji analizira mikrodelecione sindrome i kod blizanačkih trudnoća, a laboratorija NIPD Genetics posjeduje CLIA i CAP akreditacije, što je svrstava u sam svjetski vrh.

Iako je cijena Veracity testa svuda u svijetu dosta visoka, kompanija Premium Genetics se potrudila da trudnicama u Bosni i Hercegovini omogući test po najnižoj cijeni već od 490 eura, što predstavlja jednu od najpovoljnijih cijena na našem tržištu. Više informacija na: www.premiumgenetics.ba

Revolucionarna vijest je da ovaj prenatalni test, pored analize8 aneuploidija i 4 mikrodeleciona sindroma, nudi i analizu na 50 monogenskih bolesti u prenatalnoj fazi, što zaista predstavlja revoluciju.

“Velika nam je čast što smo zastupnici testa koji pomjera granice u svijetu nauke. Ovo je jedini prenatalni test, koji u analizu uključuje i biološkog oca bebe. Zaista je velika vijest da ćemo pored najpreciznije analiza najzastupljenijih trizomija, moći u prenatalnoj fazi da analiziramo i čak 50 monogenskih bolesti, čija je kombinovana vjerovatnoća pojave 1:350. To predstavlja zaista ozbiljan procent, posebno ako poredimo sa tim da je vjerovatnoća npr. kod Daunovog sindroma 1:700. Ovim testom analiziramo rizik na cističnu fibrozu, srpastu anemiju, policističnu bolest bubrega, trombofiliju, kao i bolesti povezane sa gubitkom vida i sluha” – navode u Premium Genetics.

VERACITY test je za kratko vrijeme postao omiljeni test poznatih trudnica u Srbiji, gdje su prisutni u prethodnih 9 mjeseci, a rezultatima ovog testa pohvalile su se javno Aleksandra Prijović, Goga Sekulić, Bojana Barović i mnoge druge poznate majke.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.