x

Omladinci Buka u humanoj misiji i kad je najrizičnije!

Omladinci džemata Buci vrlo često organizuju humanitarne akcije i pomaže onima kojima je to najpotrebnije. Tako je i sada, kada nas je koronavirus sve zatvorio. Naravno, to nije razlog da ne mislimo na one kojima je pomoć najpotrebnija. 

Omladinci džemata Buci su uradili još jedno humano djelo. Objavljeno je to i na njihovoj Facebook stranici, gdje se navodi sljedeće:

- "Dobrota ljudi u nuždi se prepoznaje !

Allah nam je dao iskušenje sa virusom, da se svako zabavi oko sebe i svoje porodice. Međutim, ne smijemo zaboraviti one koji nas trebaju. Nejake i slabe, one koji nemaju osnovna sredstva za život. Najosjetljivija skupina su nedužna djeca, koja nisu još ni spoznala svijet, a već su suočena sa rukom siromaštva. Zato omladinci Buka ne miruju, odazivaju se na poziv svojih sugrađana, onih koji su u potrebi. Izložili su svoje zdravlje riziku, ali ne boje se humanitarci, jer znaju da se ništa ne dešava bez odredbe Svevišnjeg. Ovog jutra posjetili su jednu porodicu iz okoline Visokog i pomogli ih hranom i higijenskim potrepštinama. Allah da obraduje sve one koji rade na putu dobra."

Svakako, još jedan pohvalan gest vrijedan pažnje.

.

.

.

.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.