x

Ona je proglašena najljepšom u BiH, a za Ekskluzivu otkriva šta se sve krije iza laskave titule!

Amina Hasanbegović je stidentica fakulteta Političkih nauka i aktuelna Miss Earth BiH. Biti Miss nije mala stvar, naročito u današnjici kada vladaju brojne predrasude, a ova ljepotica je samo za Ekskluziva.ba portal podijelila svoje iskustvo i otkrila sa čim se sve mora boriti u svijetu ljepote.

- Nažalost to kod nas nije vrednovan posao, ali samo oni koji su u tome znaju kakvu težinu nosi ovaj epitet. Kada predstavljate svoju državu, vi ste ustvari ambasador iste. Vi trebate biti primjer i odraz svega onoga što je ispravno i lijepo. Ja već 2 godine nosim krunu i mogu reći da sam ponosna na samu sebe što za čitav ovaj period nisam obrukala ni sebe, ni svoju porodicu, a ni svoju državu. Koliko sam sretna zbog same titule koju nosim toliko se osjećam i odgovornom da to uradim najbolje što znam. Lijepo ponašanje i maniri su zaista glavna odlika koju svaka missica treba posjedovati - kaže Amina i objašnjava kako se nositi sa titulom najljepše u BiH.


- Kao što ste i ranije mogli upratiti kako u medijima, tako i na društvenim mrežama, ja sam već prošle godine BiH predstavljala na svjetskom takmičenju izbor za Miss Turizma svijeta. Takmičenje je održano u Kini i trajalo je mjesec dana. Iskreno prošle godine sam bila previše uzbuđena jer nije mala stvar predstavljati svoju državu i stati rame uz rame sa ljepoticama iz 100 drugih država širom svijeta. Mislila sam da sam ovim dostigla svoj maksimumom, međutim, kada sam osvojila titulu najljepše žene u Bosni i Hercegovina, blago rečeno bila sam šokirana. Nisam očekivala da ću sa svojih 20 godina napraviti takav uspjeh u svijetu modelinga, ali apsolutno sam sigurna da ako ste istrajni u nečemu, kao ja u ovome, da ćete sigurno i uspjeti.


Ona dodaje da joj je novonastala situacija zbog koronavirusa nanijela samo probleme.

- Nažalost, dolaskom virusa došle su i nove navike i načini komuniciranja među ljudima. Virtualni svijet je ono što meni nikako ne odgovara. Snašla sam se onako kako sam najbolje znala, ali preko kamere je nemoguće predstaviti u cjelosti sve kako jeste. Često susrećemo djevojke koje su na društvenim mrežama prelijepe, ali u stvarnosti to i nije tako. Unutrašnju ljepotu je nemoguće prenijeti preko kamere, tako da je za mene to najveći hendikep ovogodišnjeg takmičenja.


Amina se potom osvnrula na predrasude, koje su kao i u svemu uvijek aktuelne.

- Što se tiče predrasuda naravno da ih ima, posebno u ovom poslu. Smatram da mi, kao djevojke koje smo svjesno ušle u ovaj posao, svojim ponašanjem trebamo da razbijemo sve predrasude i barijere koje se stavljaju uz njega. Često nailazimo za stereotipe o lijepim djevojkama a nažalost česta je pojava da to dolazi od drugih. Svako ko je zadovoljan samim sobom nikada neće sabotirati drugog. To je odlika nezadovoljnih ljudi. Smatram da je neophodno da prihvatimo činjenicu da živimo u društvu koje ne prihvata tuđi uspjeh i da se naučimo nositi sa tim. U početku sam na svaki negativan komentar reagovala, ali vremenom sam se naučila nositi sa time, tako da svaku kritiku prihvatim i trudim se ispraviti to. Od roditelja sam naučila da poštujem i cijenim druge i upravo se je to ono čime se vodim kroz život.  


Bavljenje modom joj je otvorila mnoga vrata, pa smo je tako mogli vidjeti i u nekim spotovima.

- Od kako sam se počela baviti ovim poslom dobila sam mogućnost da sarađujem sa ljudima iz javnog života. Do sada sam odradila snimanje za Sarajevski kiseljak, LC Waikiki, snimanje raznih muzičkih spotova za velike zvijezde poput Željka Samardžića, Crvene jabuke, Goce Tržan, Bobana Rajovića i ostalih. U planu mi je da u skorije vrijeme počnem raditi sa svojim djevojkama, ali o tome još ne bih puno, dok ne dođe do same realizacije plana.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.