x

Oni su umjesto splavova i bijesnih mašina birali knjigu: Ovi pjevači imaju najškolovaniju djecu!

Kad su vam roditelji poznate estradne ličnosti onda mahom nemate brige kada je riječ o finansijama, poznanstvima, sva vrata su ti otvorena. Mnoga djeca naših javnih ličnosti se, s obzirom na navedene uslove, ušuškaju u takav način života, ne mareći za to da sami stvore, zarade, ali prije svega uče.

Mnogi nikada ni ne upišu fakultete, dok većina upiše privatne, a za one teže se rijetko ko opredijeli. Međutim, iako su rijetki, ima ih.

Nekolicina naših zvijezda ima djecu koja su im za ponos, s obzirom na fakultete na koje idu i diplome kojima raspolažu.

Svakako, roditelji su nekima omogućili odlazak u inostranstvo, ali su ulaganje i te kako opravdali vrijednim i napornim radom.


Goran Bregović

Kćerke slavnog Gorana Bregovića odrasle su u Parizu, a njegova najstarija nasljednica Ema likovni je umjetnik.

Ema Bregović završila je poznatu likovnu akademiju u Nantu, a u junu prošle 2019. istakla je da je ponosna što drugu godinu zaredom izlaže na festivalu Dev9t.

Lijepa Bregina kći tada se predstavila instalacijom "Prsluci za lutanje", a posjetu Beogradu iskoristila je da obiđe prostor Stare ciglane i pogleda svoj rad u našem društvu.

Bregović pored Eme ima još dvije kćerke, mlađe nasljednice, Lulu i Unu.


Dino Merlin

Merlinova djeca, kćerka Naida i sin Hamza, nikada nisu bili dio javnog života.

Svako od njih svoje ime gradi sam, nakon što su završili ozbiljne škole.

Naime, Naida je postdiplomske studije završila na Oksfordu, a posvećena je informatičkim naukama i ima internacionalnu karijeru.

Hamza, njen 6 godina mlađi brat, završio je master muzičkog menadžmenta na Univerzitetu Vestminster.


Boban Rajović

Jedan od najpoznatijih domaćih pjevača ima troje djece - kćerke Ivanu i Anđelu, te sina Andriju.

Iako su njegove nasljednice mogle komotno da žive od očevog rada, odlučile su da napuste porodični dom i postignu nešto same, svojim trudom i svojom glavom.

Ivana je u junu 2020. diplomirala na Univerzitetu u Kopenhagenu, odsjek političke nauke. Mlada djevojka već neko vrijeme i radi u Kopenhagenu, a cilj joj je da tu i ostane.

Njegova druga kćerka, Anđela Rajović (23), u decembru 2019. godine uspješno je završila studije u Sjedinjenim Američkim Državama.


Aco Pejović

Poznati pjevač ne krije koliko je ponosan na kćerku Magdalenu, najstariju od njegovih nasljednica, koja je prošle godine diplomirala na Fakultetu organizacionih nauku.

Školovanje je nastavila u Madridu, dok je srednja kćerka Marija na studijama medicine.

Najmlađa Iva pohađa staru katoličku školu "Sent Edmunds", u koju idu samo djevojčice.



Mira Škorić

Kćerka Mire Škorić i uglednog hirurga Vasilija Jeremića, Milica (24) jedan je od najboljih studenata Medicinskog fakulteta.

- Milica ne voli medije i javni život, ali me podržava u svemu. Kada je bila mala, mogla sam da je prevarim za neko slikanje ili odlazak u TV emisiju, ali sada zaista ne mogu da utičem na njene odluke, donosi ih sama. Uz pomoć porodice sam uspjela da uskladim posao sa majčinstvom - rekla je Škorićeva jednom prilikom.

.

.

.

.

.

Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.