x

Opel Corsa još uvijek dominantna u Velikoj Britaniji

U dosadašnjih osam meseci 2022. godine, Opel Corsa bila je dominantna na britanskom tržištu. Zaključno sa avgustom je Corsa stigla do 25.941 kupca u ovoj državi, što je ozbiljan prednost u odnosu na najbližeg pratioca koji stiže iz Fordovog programa. U pitanju je Puma, krosover koji se probio do gotovo 22.000 kupaca.

Trećeplasirani je još jedan "domaći" proizvod. Ovaj put u pitanju je Nissan Qashqai sa nakupljenih 20.023 registracije u prethodnom periodu. Četvrti je Mini uz 19.928 prodatih jedinica, dok je na petoj poziciji Kia Sportage sa 19.194 isporuke u Velikoj Britaniji.

Tik ispod je Hyundai Tucson. Korejski SUV ostvario je odličan uspjeh sa 18.912 dostavljenih komada. Sedmoplasirani je nekadašnji evropski bestseler - Volkswagen Golf (16.354).


Na osmom mjestu našao se još jedan model porijeklom iz Južne Koreje i to Kia Niro. Ovaj krosover je upisao 16.253 registracije u Velikoj Britaniji i demonstrirao da su se blizanci Kia/Hyundai nametnuli kupcima u Velikoj Britaniji.

Deveti na listi je Ford Kuga. Američki SUV uspio je da na svoj konto upiše nešto više od 15.000 isporučenih jedinica u razdoblju od januara do avgusta ove godine na Ostrvu.


Deset najboljih upotpunila je Opelova odnosno Vauxhallova Mokka. Mokka je ostvarila vrlo dobar uspjeh sa 14.086 indeksiranih registracija u UK.

Posebno je zanimljivo da se u Top 10 nalazi čak sedam modela koji nominalno spadaju u SUV segment!


(AutoRepublika)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.