x

Opel predstavio Grandland za 2022

Poput modela Crossland, koji je redizajniran u jesen 2020, i Grandland X je prilikom restilizacije ostao bez oznake "X".

Slične su i neke kozmetičke intervencije na oba vozila. Prije svega, to je uvođenje nove korporativne prednje maske Vizor, koju su ranije usvojili Opel Mokka, pomenuti Crossland, a uskoro će je nositi i nova generacija modela Astra.

Osim toga, Grandland je dobio i farove u matrix LED tehnologiji, koji su pozajmljeni od modela Insignia.

Ovi farovi se sastoje od čak 84 LED elementa, a Opel ih je dodatno unaprijedio uvodeći infracrvenu kameru koja detektuje pješake i životinje i do 100 metara ispred vozila u uslovima noćne vožnje i slabe vidljivosti.

Značajne promjene vidljive su i u unutrašnjosti Grandlanda, koji je sada dobio potpuno digitalizovanu komandnu tablu, slično kao i nova Mokka.


Ovaj "Pure Panel", kako ga Opel naziva, sastoji se od dva povezana ekrana - levi od 12 inča služi kao instrument tabla, dok je desni, 10-inčni namenjen multimedijalnom sistemu.

Proizvođač je unio još neke stilske promjene, uključujući novi izgled ventilacionih otvora i ručice automatskog mjenjača, koja je sada znatno modernija, prenosi b92.

Kada se sve uzme u obzir, jasno je da je Opel izvršio opsežan redizajn Grandlanda, što nije čest slučaj u savremenoj auto-industriji.

Među novim sadržajima je i kamera od 360 stepeni i adaptivni tempomat sa stani-kreni funkcijom (u verzijama sa automatskim mjenjačem), dok sistemi aktivne bezbjednosti uključuju i sistem održavanja vozila u okvirima saobraćajne trake.


Opel za sada nije saopštio podatke o motorizaciji, ali se vidi da je verzija prikazana na promotivnim fotografijama opremljena plug-in hibridnim pogonom.

Podsjećamo, Grandland plug-in hibrid pre restilizacije koristio je 1.6-litarski benzinaqc i dva elektromotora, a ukupna snaga pogonskog sistema iznosila je 300 KS, dok je maksimalni obrtni moment bio 450 Nm.

Opel je najavio da će više detalja o osvježenom Grandlandu otkriti u nedjeljema koje slijede, dok se početak prodaje ovog modela očekuje na jesen.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.