x

Francuski play blizu odlaska iz San Antonija

Oproštaj još jedne legende Spursa

Odlazak iz Spursa ne znači i kraj košarkaške karijere legendarnog Francuza.

Četiri puta je bio osvajač NBA prstena, a 2007. bio je izabran za MVP finala. Čak 16 sezona član je jedne od najvećih dinastija u historiji NBA lige, riječ je naravno o San Antonio Spursima. 


Sa reprezentacijom Francuske ima dvije bronzane, jednu srebrenu i jednu zlatnu medalju šampiona Starog kontinenta. Riječ je naravno o legendarnom Tonyju Parkeru.


Francuz je uz Tima Duncana i Manu Ginobilija predstavljao veliki trio Greggovih Spursa godinama unazad. Duncan se prošle sezone bez prevelike pompe oprostio, a sve je izvjesnije da su polufinalne utakmice sa Golden Stateom bile posljednje i za velikog Ginobilija, dok legendarni Francuz još nema namjeru okačiti tenisice o klin. 


"Nisam još siguran hoću li ostati u San Antonio Spursima. Otvoren sam za sve opcije, ali ništa se strašno ne bi dogodilo i kada bih otišao iz San Antonija. Za sada sam na 50-50 po pitanju hoću li ostati ili otići. Ono što je jedino sigurno, to je da se još uvijek nisam zasitio košarke'', rekao je Parker, koji će za nekoliko dana proslaviti svoj 36. rođendan.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.