x

Oproštaj od Šabana Šaulića: Porodica u suzama stigla u Skupštinu grada! Cijela estrada, kumovi, prijatelji na komemoraciji kralju pjesme!

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić, koji je poginuo u nedjelju, 17. februara, biće sahranjen danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a u 11 sati biće održan komemorativni skup u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Njegovo tijelo dopremljeno je avionom sinoć iz Njemačke i već se nalazi u kapeli.

10.53 - Svečana sala u Skupštini grada je mala za sve koji žele da prisustvuju komemoraciji kralja narodne muzike. Niko u sali nije mogao da ostane tvrda srca, plakali su svi za kraljem. 


10.31 - U Skupštini grada, gdje se održava komemoracija pokojnom Šabanu Šauliću, već su pristigli kumovi Zorica Brunclik i Kemiš, Dajana Ildina, Sneki, Hasan Duduć, Dragana Mirković, Beki Bekić...


10.17 - Porodica Šaulić, udovica Goca, pod ruku sa unukom Lukom, krenuli su na komemoraciju svom voljenom suprugu, ocu i dedi.

10.04 - Sanela, Bata Mirković i unuk Luka stigli su u kuću žalosti, odakle će krenuti svi zajedno na komemoraciju.

9.57 - U porodični dom na Dedinju stigla je kćerka Ilda Šaulić sa suprugom Bojana Vučkovićem. Ilda, koja je bila Šabanova mezimica, skrhana bolom ušla je u kuću.


9.47 - Među prvima u dom žalosti stigla je Ildina vjenčana kuma Dajana Paunović.

9.35 - Ispred kuće Šabana Šaulića od rane zore je bilo mirno. Oko pola deset je iz kuće izašao njegov prijatelj koji je uvijek bio s njim i koji ga je uglavnom vozio na nastupe. Oni su čekali ljude koji su im donijeli kišobrane.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor/Foto: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.