x

Oprosti što odlaziš tako slatka, mlada i nedužna... Emotivan oproštaj od djevojčice koju je sa majkom pokosio pijani vozač u Novom Travniku!

Muškarac koji je udario pet osoba u Novom Travniku imao je više od tri promila alkohola u krvi, kazao je zamjenik glavnog kantonalnog tužioca SBK Dragan Popović koji je rukovodio uviđajem nakon tragične saobraćajne nesreće.

"Za sada smo preliminarno utvrdili da je osoba inicijala N. R. bila pod utjecajem alkohola. Imao je više od tri promila alkohola u krvi. Vidjet ćemo da li je još bilo alkohola u krvi jer smo uzeli uzorke i čekamo zvanične rezultate", kaže Popović.

Napomenuo je da će se danas izvršiti obdukcija preminule majke i kćerke, najavivši da će predložiti određivanje pritvora za vozača automobila. 


Na internetu se pojavio emotivni tekst kojim se oprašta od stradale djevojčice. Isti vam prenosimo u cjelosti: 

- Sinoć je u Bosni i Hercegovini, tačnije, u Novom Travniku, alkoholizirani vozač naletio centrom grada i pregazio majku i četvero djece. Majka i jedno dijete su na licu mjesta mrtvi, dok se ostaloj djeci ljekari bore za život. Ovo je djevojčica koja je izgubila život na licu mjesta. Srce maleno i nedužno, stradala si, jer oni koji su ti trebali biti uzor u životu nisu radili svoj posao kako treba. Ubica im je poznat od ranije. Dok takvi ubijaju tebe, tvoju majku, braću i sestre, oni nama ostalima pišu kazne za parkiranje. Sunce drago, oprosti nama, starijima, što svake izbore biramo istu gamad, što samim tim se stavljamo u isti koš s njima.


Oprosti što smo nacionalisti, oprosti što brojimo krvna zrnca, što gledamo interes, a ne ulice na kojima nam stradaju djeca, osobe, duše i djela. Oprosti što odlaziš tako slatka, mlada i nedužna. Naša pravda će nas stići sutra. U nekom novom Novom Travniku, u nekoj novoj mladosti, u nekom novom periodu života kad budemo nasmijani i čekali nešto, svako od nas ponešto lijepo. Neko svoje vjenčanje, neko prvo dijete, neko rođendane i ostala veselja koja će mu biti prekinuta iznenada isto onako kako je prekinuto i tvoje. A jedan je razlog.


Svima nam tako malo treba da budemo ljudi, a ne interesdžije koje nemaju hrabrosti da upere prst u one koji su život oduzeli tebi, a sutra će nekom od nas. I dalje haraju, gaze, ubijaju i uništavaju živote, porodice, sve. Ako tebi unište život, uništili su ga i tvojim roditeljima, braći, sestrama. Do danas su i Dragičevićeve, i Memićeve, i Šehovićeve, i Vujinovićeve porodice bile samo ljušture koje hodaju i dišu. Od danas je isto to i tvoja porodica, sunce maleno. Zbog nas, kretena koji dozvoljavamo da nas ovakvi vode. Zbog kretena koji za svakoga od ubica kažu kako su "od ranije poznati policiji". Oprosti nam i daj nam snage "odozgo" da budemo jači i nikad više ne dozvolimo da stradaju oni koji su samo htjeli da budu dobri i slušaju ritam života. Da u životu gledamo više na svakoga, da pazimo dobre ljude, da čuvamo nedužne, a onim krivima dajemo životne lekcije prije nego bude prekasno.



(Ekskluziva.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.