x

skandal

Organizatori Evrovizije zabranili Rumunjki da pročita glasove žirija, širi se njena reakcija!

Internetom je počeo kružiti video reakcije rumunjske voditeljice u trenutku kada su joj javili da joj organizatori Eurosonga zbog sumnji na nepravilnosti ne dopuštaju da se javi uživo u finale pročitati glasove rumunjskog žirija. Video možete pogledati ovdje.

"Što?" čuje se voditeljica kako pita u nevjerici.

"Ne mogu vjerovati. Jednostavno ne mogu vjerovati", dodala je.

Glasove rumunjskog žirija u finalu je pročitao šef Eurosonga Martin Osterdahl.


Inače, EBU je odbacio glasove žirija iz šest zemalja, među kojima je i Rumunjska, nakon što su se pojavile sumnje u namještanje.

Šefica rumunjske delegacije Julijana Marčuk tvrdi da je 12 bodova koje je Bukurešt dodijelio Moldaviji u finalu pripalo Ukrajini i kaže da ne razumije zašto je EBU poništio glasanje njihovog žirija.


"Iz Torina sam zvala Bukurešt, tražila sam da mi daju rezultat jer do tog trenutka nisam znala detalje o tome kako je žiri organiziran u studiju. Saznala sam da je glasanje organizirano po svim pravilima EBU-a, uz obavezno prisustvo zapisničara, koji je stigao u studio prije članova žirija", rekla je za rumunjski Telejurnal.


EBU: Utvrđeni su nepravilni obrasci

"U analizi glasanja žirija, koju je proveo paneuropski glasački partner Europske radiodifuzne unije (EBU) nakon druge generalne probe drugog polufinala Eurosonga 2022., utvrđeni su određeni nepravilni obrasci glasanja u rezultatima šest zemalja. Kako bi se uskladio s Uputama za glasanje natjecanja, EBU je radio sa svojim partnerom za glasanje da bi izračunao zamjenski rezultat za svaku od tih zemalja i za drugo polufinale i za veliko finale", rekli su.


Zemlje koje su bile izuzete iz glasanja su Azerbajdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska i San Marino. I Crna Gora reagirala je na ovu vijest. Naveli su da je glasanje u studiju Radiotelevizije Crne Gore "proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga ga je uredno ovjerio EBU". Napomenuli su da ne vide razlog za sumnju na bilo kakvu nepravilnost.

.

.

.

..


Izvor: Index.hr 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.