x

Prvi poraz Srbije

Orlovi spušteni na zemlju: Španija savladala Srbiju

Košarkaška reprezentacija Spanije pobijedila je Srbiju rezultatom 81:69 i tako je osvojila prvo mjesto u grupi J.

Nakon izjednačene igre u uvodnim minutama Srbija je bila ta koja je prva stvorila osjetniju prednost. Zahvaljujući odličnoj kontroli skoka i tranzicionoj igri u jednom trenutku odlaze na plus devet, da bi nakon prve dionice imali sedam poena prednosti, 13:20.

Španci bolje otvaraju drugi period. Dolaze na samo minus jedan za nešto više od jedne minute (21:22), pa Saša Đorđević odmah reaguje i traži minut odmora.

Međutim, to nije spriječilo da se serija Španije nastavi na 10-0 i da ova selekcija preuzme vodstvo (26:22). Španci su igrali zaista sjajno i u ostatku drugog perioda, trojkom Rubia su došli i do plus 10 (41:31), a na odmor se odlazi sa osam razlike u korist Španije (45:37) nakon trojke Llulla.

Španci sa odličnom igrom nastavljaju i u trećoj dionici. Ubrzo je razlika otišla na rekordnih plus 21 (63:42), a Srbi su ostali i bez Nikole Jokića, koji je isključen. Srbija je izgledala razbijeno, Rubio je sjajno dirigovao igrom svoje selekcije, ali Orlovi se ipak uspijevaju malo vratiti i spustiti ogroman minus do kraja trećeg perioda nakon kojeg su imali zaostatak od minus 11, 67:56.

Srbija je u nekoliko navrata uspijevala i da spusti prednost ispod deset razlike, ali Španci im nisu dozvoliki povratak u meč i na kraju su slavili pobjedu u ovom duelu za prvo mjesto u grupi.

Ricky Rubio je sa 19 poena predvodio Špance, dok je Bogdan Bogdanović na drugoj strani ubacio 26.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.