x

Filmska priča Christiana Wooda

Ostavila ga djevojka nakon drafta jer ga niko nije htio, danas je zvijezda NBA lige

Možda su to bili preteški momenti za ovog talentovanog košarkaša, ali strpljenje se isplatilo, danas je zvijezda i obožavan u NBA ligi.

Christian Wood je 2015. godine pozvao porodicu i prijatelje na proslavu očekujući da bude izabran na Draftu. Prva runda je prošla, a nije izgovoreno njegovo ime. Ni druga runda nije donijela dobre vijesti, pa je Wood sjeo na stolicu i briznuo u plač. Svijet mu se naprosto srušio.

Imao je daleko veće planove s obzirom na 15,7 poena, 10 skokova i 2,7 blokada prosječno po utakmici tokom svoje druge sezone na Univerzitetu Nevada u Las Vegasu. Bilo je raznih interesa od strane mnogih franšiza, no nije dobio poziv.

Ono što je trebalo da bude veliko slavlje pretvorilo se u noćnu moru, ali prijatelji i porodica pokušavali su da ga utješe...

A stvari su bile sve gore i gore. Njegova djevojka doletjela je u Las Vegas kako bi ga pratila na navodnoj proslavi, a nakon što je saznala da nije izabran na draftu, odmah je otišla kući i nikada ju više nije vidio. Napustila ga je. Može li gore? Ne može, ako pitate Wooda.


Šest godina kasnije, 26-godišnji centar visok 208 cm najbolji je igrač kultne NBA franšize Houston Rocketsa, koji imaju sedam uzastopnih pobjeda nakon što su prethodno imali 15 uzastopnih poraza.

Ok, nisu Rocketsi blistavi kao prije, nisu na vrhuncu, ali i dalje su atraktivni, a uostalom Wood igra u najjačoj ligi na svijetu, ima bogat ugovor, slavu i izuzetno visoko kotira među visokim igračima.

U trijumfima Rocktesa glavnu riječ vodi Wood koji ima prosjek od 18,3 poena uz 11,9 skokova i 2 asistencije po utakmici.


Centar je kroz sedam godina prošao kroz šest franšiza. Nakon spomenute 2015. godine i neuspješnog drafta, igrao je Ljetnu ligu s Rocketsima, iako su mu Sixersi dali prvu šansu u NBA ligi. Bio je još u Hornetsima, Bucksima, Pelicansima i Pistonsima prije nego se ukorijenio među Rocketse. Imao je u tom periodu i avanture u Kini, igrao i razvojnu ligu. Sve u svemu, skrasio se najzad, počeo da igra dobro, sve ide onako kako je želio 2015. godine.

U novembru 2020. godine, nakon dobre sezone u Detroitu , Rocketsi su s njim potpisali trogodišnji ugovor vrijedan 41 milion dolara. Prošle sezone je u prosjeku bilježio 21,0 poen i 9,6 skokova.

Ako ništa, možda sada njegova bivša djevojka čupa kosu i žali za danom kada ga je napustila. A oni koji su ga tog dana tješili, danas zasigurno imaju posebno mjesto u njegovom srcu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.