x

POZNAVALI SE VIŠE OD 20 GODINA

Ostavio me je da pjevam i plačem: Đani je vidio Šabana prije 10 dana! Njegove riječi o kralju tjeraju suze na oči

Đani i Šaban proveli su bezbroj noći zajedno i dočekivali jutra u kafani.

Radišu Trajkovića Đanija veoma je potresla vijest da je Šaban Šaulić preminuo. Potresen, progovorio je o svom "ćaletu", kako ga je zvao, te se prisjetio dana kada su se posljednji put sreli, ne znajući da ga od tada više neće vidjeti.

"Vidjeli smo se prije 10 dana na aerodromu na kratko i to je posljednja Šabanova slika koju pamtim. Gledao sam ga kao oca, a on mene kao sina. Zvao me je 'mali', a ja njega 'ćale'. Savjetovao me je da budem gospodin i šta da radim, a šta ne. Sad me je ostavio slomljenog srca i krila", rekao je Đani za Blic. 

Kao i većina pjevača, Đani je strašnu vijest o pogibiji voljenog prijatelja i kolege u teškoj saobraćajnoj nesreći čuo u inostranstvu, a odmah po slijetanju u Beograd uputio se u dom Šaulića.

Inače, Đani i Šaban su se poznavali više od 20 godina i bili su izuzetni prijatelji. Proveli su bezbroj noći zajedno i dočekivali jutra u kafani.

"Ćale je bio najveći boem na svijetu. Smijali smo se i plakali zajedno uz konjak, špricer ili pivce koje sam uz njega naučio da pijem meraklijski. Volio je život, da vidi ljepotu, lijepe žene i porodicu i djecu iznad svega. O svemu smo pričali i bio sam presrećan što sam bio njegov prijatelj. On nije mogao sa svakim, a svako ga je cijenio. Birao je društvo i znao je da ustane ako mu neko ne odgovara. Teške i naporne ljude nije mogao da istrpi", priča Đani, dok mu naviru sjećanja o tragično preminulom pjevaču.


"Trebalo je da ostarimo zajedno, da još uživamo u plodovima ovog našeg teškog posla. Da stari gledamo u Dunav u njegovom voljenom Krčedinu dok on čeka da mu se konac štapa zamrda. Ostavio me je da plačem, ali i da pjevam", ističe on, napominjući da će koncert u Areni 8. marta posvetiti Šabanu.

"Njegove pjesme će živjeti vječno, ali niko neće znati da ih pjeva tako kao što je on umio, lako i pitko. Koncert u Areni posvećujem njemu". zaključuje plačući on.

.

.

.


(espreso.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.