x

NE ZNA KAKO SE TO DESILO

Ostavljena ukrajinska izbjeglica: Maštala sam da imamo djecu, a on me izbacio na ulicu!

Sofija Karkadim, izbjeglica iz Ukrajine, koja je pobjegla sa čovjekom koji joj je otvorio vrata njegovog porodičnog doma u Britaniji, oglasila se nakon što je javnost doznala za krah njihove ljubavne veze.

Podsjetimo, Tony Garnett, primio je izbjeglu Sofiju u zajednički dom gdje je živio sa svojom ženom Lornom i njihovo dvoje djece. Međutim, Ukrajinka ga je toliko "opčinila" da je ubrzo odlučio spakovati kofere i odseliti se s njom.

Nakon četiri i pol mjeseca, i Sofija je doživjela Lorninu sudbinu. Tony je ostavio, a izjavio je da, iako se na početku trudio da njihova veza uspije, sada uviđa da je pogriješio.


Sada se javila i slomljena Sofija, koja tvrdi da nema gdje živjeti.

"Izgubljena sam. Srce mi je slomljeno i još uvijek gajim osjećaje prema Tonyju. Ovdje nemam nikoga. Nemam kuće, nemam novca. Nemam prijatelja", objasnila je, pa zatim nastavila:

"Nikad nisam povrijedila Tonyja. Nikad ga nisam napala. Bila sam jako uznemirena zbog nekih stvari u vezi s njegovom partnericom Lornom i njihovom djecom. Ali obećao je da će paziti na mene i učiniti da sve bude u redu", objasnila je.


Sofija kaže da od prekida njihove veze boravi na "odvratnom mjestu" u Bradfordu gdje ju je smjestila policija. Kako prenosi The Sun, nekoć je sanjala o zajedničkoj budućnosti sa Tonyjem, a danas ne zna šta će biti njen idući potez.

"Htjeli smo se vjenčati i mislila sam da bismo mogli imati djecu za pet-šest godina. Sanjala sam o životu s njim. Ne razumijem kako se ovo dogodilo. Nije mi dopustio da odem u našu vlastitu kuću i dvaput sam uhićena jer sam htjela nasamo razgovarati s njim. Prekinuo je sa mnom preko poruke i izbacio me na ulicu, nije ga bilo briga ni jesam li na sigurnom", govori Sofija.


Tvrdi da je Tony sada pokazao sasvim suprotno lice od onoga s kojim je do sada bila upoznata.

Sofija je priznala da tokom bijesnog ispada jeste zabila nož u zid njene i Tonyjeve kuće, no da on tada uopšte nije bio tamo prisutan. Također, rekla je kako je iz Ukrajine pobjegla iz jedne nasilne veze, u kojoj joj je bivši partner čak slomio čeljust.

"Ne znam što da radim, vjerovatno ću se vratiti u Ukrajinu. Ali jako sam uzrujana", rekla je.


Sofijina viza koja joj je omogućila status hitne izbjeglice na šest mjeseci, istječe za nekoliko sedmica. S druge strane, Tony je izjavio kako se nada da će Sofija pronaći mjesto na kojem će biti sigurna.

"Ona je iz Lavova koji zapravo nije toliko pogođen kao drugi dijelovi Ukrajine. Stoga se nadam da će biti sigurna sa svojom porodicom", rekao je.

..

.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.