x

VIŠE LICA

Ostrvo koje nudi sve što možete da poželite od odmora

Vrijeme je uvijek prijatno, ali je najbolje da Tenerife posjetite u proljeće ili jesen, kako biste izbjegli gužve.

Najveće od španskih Kanarskih ostrva - Tenerife - ima mnogo lica.

Jugozapadna obala prepuna je razmetljivih tržnih centara, noćnih klubova, velikih hotelskih kompleksa i restorana. Sjever, međutim, je skup mirnih ribarskih mjesta, vinograda, baštica, plantaža banana i "tajnih" plaža.

Tu je i Teide nacionalni park sa drevnom šumom i najvišom planinom u Španiji. Ako još tu dodamo delfine, kitove i prozirno plavetnilo, Tenerife imaju sve.


Evropljani, a naročito Britanci, dugo su smatrali Tenerife isključivo destinacijom za lude žurke, pa ostrvo ima više miliona posjetilaca godišnje.

Ko voli dobar provod, može da ide u Plaja de las Amerikas, gdje uz plaže ima i mnoštvo klubova, restorana i prodavnica. Ko hoće mir, može da ode u obližnje mirno selo Los Kristijanos.


Puerto de la Kruz, možda je i najbolje čuvana tajna ostrva, sa kaldrmisanim ulicama, lukom i malim trgovima pod gustim krošnjama. Možete uživati u Starom gradu, ali i u botaničkoj bašti.

Morate da pješačite oko pet sati do vrha, pa oni koji su u slabijoj kondiciji treba da se prepuste gondoli koja vas za tren oka dovodi do "krova Španije".

Vrijeme je uvijek prijatno, ali je najbolje da Tenerife posjetite u proljeće ili jesen, kako biste izbjegli gužve.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.