x

Osvježite kožu prirodnim maskama

Vjetar i hladnoća nepovoljno utiču na svaku vrstu kože, a posebno na osjetljivu. Da biste joj vratili svježinu i zdrav izgled napravite prirodne djelotvorne maske kod kuće, umjesto da trošite novac na skupe preparate.

Evo nekoliko receptura, pa izaberite:

Pomešajte kašiku majoneza sa kašikom soka od narandže i 2 kašike kukuruznog brašna. Nanesite na lice, sačekajte 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Majonez hrani i čini kožu mekšom, sok od narandže joj vraća svežinu, a brašno upija višak masnoće.

Za kakao masku ravnomjerno izmiješajte 4 kašičice kakaoa sa pola kašičice krupne soli i 2 kašičice maslinovog ulja. Nanesite je na isti način kao i prethodnu. Ova maska je djelotvorna jer antioksidansi iz kakaoa obnavljaju oštećene ćelije, a so uništava bakterije i uklanja fleke.

Masku možete da napravite i od leblebija. Sjedinite kašiku ispasiranih leblebija i pola kašičice kurkume sa kašikom vode. Leblebije efikasno uklanjaju slobodne radikale i obnavljaju oštećenu kožu, dok kurkuma pomaže pri uklanjanju ožiljaka, a posebno onih nastalih od akni. I ova maska se na licu drži 15 minuta, a zatim skida mlakom vodom.

(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.