x

OBJASNILA STRUČNJAKINJA

Otkrijte šta o muškarcu govori njegova najdraža poza u se.su

Muškarci koji vole stojećki se.s vole voditi ljubav svugdje, samo ne u krevetu - pod tušem, preko kuhinjskog stola, naslonjeni na zid...


Tokom odnosa mnogi parovi isprobavaju nove poze, međutim, jeste li znali šta muškarci zapravo vole.

Misionarska poza

Ova poza može se nazvati klasičnom, a vole je muškarci tradicionalnog načina razmišljanja koji su pomalo nesigurni u sebe. Upravo zato vole gledati partnericu u lice, vidjeti njene reakcije i dobiti odgovor na pitanje - koliko su dobri ljubavnici. To, također, pokazuje kako vole imati kontrolu tokom seksa, kaže dr. sc. Eva Kadel (Ava Cadell), seksualna terapeutkinja iz SAD.

Kako se radi o pozi u kojoj su partneri vrlo blizu licima, u svemu tome postoji i određena intimnost.

- To je romantično, ali ne i avanturističko. Nema ništa loše u klasičnom vođenju ljubavi, ali ponekad bi trebali ''istražiti svoju divlju stranu'' - savjetuje ova stručnjakinja.

Kaže da je problem ako muškarac (ali i žena) može doživjeti vrhunac samo u misionarskom položaju. Tada bi bilo dobro poraditi na reprogramiranju se.sualnog života.

- Pokušajte s pozom u kojoj je žena na vrhu, na vama. Ta poza ima jednake kvalitete kao i misionarska, ali u njoj ćete se morati odreći želje za kontrolom i malo začiniti stvari - dodala je.

Pseća poza

Dr. sc. Kadel kaže da nikada nije upoznala muškarca koji ne voli ovu pozu. Mnogi čak vjeruju da je to najbolji položaj za se.s. Muškarac kojem je to najdraža poza otkriva svoj teritorijalni animalistički instinkt kao da je kralj džungle, kaže stručnjakinja. Osim toga, time pokazuje da se u njemu skriva strah od intimnosti i općenito nije previše romantičan.

Kod ove poze užitak može biti velik, ali na račun intimnosti, to je polje na kojem dolazi do deficita. Kako biste to nadoknadili, povremeno promijenite pozu, a najidealnija za bliskost je - poza kašika. Kod te poze i dalje ulazite odzada, ali u isto vrijeme ste vrlo intimni - partnerica se neće osjećati kao ''komad mesa''.

Kaubojka

U ovoj pozi žena je na muškarcu, i ona je ta koja ima svu kontrolu. Muškarci koji vole tu pozu najvjerovatnije misle na zadovoljstvo svojih partnerica i to im je važno. Također, oni u isto vrijeme time pokazuju da su sigurni u sebe i kada su podložni, a u isto vrijeme su i dominantni, jer omogućuju partnerici postizanje orgazma dubljom penetracijom.

Kadel savjetuje muškarcima da povremeno preuzmu kontrolu, ''zgrabe'' partnericu i promijene pozu - ona će to jako cijeniti i uzbudit će se još više.

Poza kašika

To je položaj u se.su kojeg nazivaju i ''pozom za lijene''. Oboje leže na boku, a muškarac je iza žene. Ovo je vrlo intimna poza jer se tokom vođenja ljubavi partneri dodiruju velikim dijelom tijela. Muškarci kojima je ovo najdraža poza nikako nisu ''slabići'', već su strastveni i silno žele zadovoljiti partnericu, kaže Kadel.

Stojećki

Muškarci ovog tipa najviše vole voditi ljubav svugdje, samo ne u krevetu - pod tušem, preko kuhinjskog stola, naslonjeni na zid... To otkriva avanturistički nastrojene tipove koji su pomalo ''zločesti''.

- To je nestašni ljubavnik kojeg uzbuđuje pomisao da bi mogao biti ulovljen tokom se.sa. On se želi zabavljati koliko god je moguće, bez obzira na posljedice - pojašnjava ova se.s terapeutkinja.

Ipak, katkad se treba primiriti i iskušati klasičnije poze u koje je uključen krevet, čisto zbog promjene koja će partnericu razveseliti, dodaje.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.