x

DUGO ČUVANA TAJNA

Otkrivamo sve detalje raskida saradnje između JK i Granda: Karleuša tražila 190.000 eura po sezoni, evo koliko para dobijaju ostali!

Pred početak emitovanja svake sezone "Zvezda Granda" spekuliše se o iznosima honorara i uslovima angažovanja članova žirija ovog muzičkog takmičenja. Prošle godine mnogi ljubitelji ovog šou-programa bili su šokirani iznenadnim odlaskom Jelene Karleuše iz žirija.

Sada, godinu dana od njenog napuštanja žirija, Kurir ekskluzivno otkriva strogo čuvanu tajnu i prave razloge pucanja saradnje između produkcije i Karleuše, kao i koliko ostali članovi žirija zarađuju od ovog takmičenja.

JK je nakon šest godina žiriranja napustila ovo takmičenje zbog novca. Naime, Jelena je, da bi učestvovala u novoj sezoni, tražila povećanje honorara. Ona je zahtijevala iznos od 190.000 eura po sezoni. Međutim, "Grand" nije želio da joj isplati tu sumu, pa je došlo do prekida saradnje, a umjesto nje je došla Ceca Ražnatović.


Ceca je tada, prema riječima našeg izvora, potpisala ugovor na tri godine, a po kome po sezoni dobija 100.000 eura. Pored Ražnatovićeve, i drugi članovi žirija zarađuju lijepe sume novca od učešća u ovom takmičenju i mentorstva mladim kandidatima, ali taj iznos je daleko manji od onog koji je ugovorila Ražnatovićeva.

Prema našim saznanjima, najpribližnija Ceci je Marija Šerifović, koja po sezoni dobija 80.000 eura, dok Ana Bekuta i Viki Miljković zarađuju po 50.000 eura. Dragan Stojković Bosanac i Đorđe David će na kraju sezone biti teži za 40.000 eura.


Za razliku od njih, Snežana Đurišić radi za platu, s obzirom na to da je na funkciji muzičkog urednika u "Grandu".

Podsjetimo, Jelena je prošle godine u otvorenom pismu potvrdila da više neće biti dio ovog takmičenja, međutim, nigdje nije spomenula da je problem nastao zbog novca.


- Dragi moji, odlučila sam da je vrijeme da se pred novi album povučem iz "Zvezda Granda" i u skladu s tim, na svoju inicijativu, još 28. juna ove godine obavijestila sam "Grand" produkciju i raskinula ugovor. Ovo odluku sam donijela da bih se maksimalno posvetila izlasku i promociji novog albuma koji dolazi. Od tada do danas bilo je pokušaja da nađemo načina i uslova da nastavim sa snimanjima. Međutim, nismo uspjeli da se dogovorimo. Ko su novi članovi i kako će takmičenje izgledati nadalje, nije pitanje za mene. Želim im svu sreću - poručila je tada pjevačica i priložila sliku zahtjeva za raskid ugovora.


Popović i Mili imaju posebne ugovore

U medijima se svojevremeno pojavila informacija da Saša Popović nakon prodaje "Granda" dobija mesečnu platu od 25.000 eura. On se, prema ugovoru, bavi samo "Zvezdama Granda".

Za razliku od njega, uslovi Milijevog učešća u takmičenju i ugovora su nepoznati. On se nalazi na funkciji direktora muzičke produkcije. Milić, kako saznajemo, nije zaposlen u "Grandu", već u kompaniji u kojoj posluje i ova muzička produkcija. Pored toga što radi s kandidatima, Mili pobjedniku piše i pjesmu, a iz svake sezone uzima pod svoje okrilje i nekog takmičara koji se posebno istakao, pa se bavi i njegovom karijerom, kao što je to bio slučaj sa Zoranom Mićanović.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.