x

Otvoren 43. Nivea BH Fashion Week! (GALERIJA)

Sarajevo je po 43. put centar modne scene. Nivea BH Fashion Week svečano je otvorio dobro poznati modni dvojac Mateyaneira u hotelu Holiday.

Mateja Dujić i Neira Sinanbašić stoje iza brenda koji je otvorio Sedmicu mode, a predstavio se samostalnom revijom i showroomom.

Iako je Mateyaneira dobro poznato ime bh. publici, ovo je prvi put da se na ovaj način predstavljaju u Sarajevu. Imaju svoj showroom u Zagrebu, na šta su jako ponosne.

Nova kolekcija pod nazivom Petrichor, što je pojam koji predstavlja miris tla poslije kiše, inspirisana je individualnošću i načinom na koji svaki odjevni predmet s novim vlasnikom dobije i novi život, način na koji se stilizira.


Za ovu kolekciju dizajnerice su dobile priznanje na ljubljanskom Fashion Weeku, nagradu WOW za najbolje internacionalne dizajnerice.

Svoju novu kolekciju predstavila je i modna kreatorka Emina Husedžinović, a za kraj je publika imala priliku gledati reviju Istoka Bratića. U tri dana Nivea BH Fashion Weeka na impozantnoj pisti svoje modne vizije za nadolazeću sezonu jesen/zima 2019. predstavit će brojni bh. dizajneri, modne kuće te gosti iz regije i inostranstva.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..


Foto: Mirnes Mašić/Ekskluziva.ba/
Izvor: Oslobodjenje

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš li naći djevojku za jednu noć? Dobrodošli u ... Bredhot.Com