x

Otvoren Sarajevo Holiday Market! (GALERIJA)

Po deveti put u parku Hastahana otvoren je “Coca-cola Sarajevo Holiday Market“, sajamska manifestacija sa brojnim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajem, koja će trajati do 13. januara naredne godine.

Ovogodišnje izdanje “Sarajevo Holiday Marketa“ svečano je otvoreno paljenjem lampica na bogato okićenoj jelci visokoj petnaestak metara i velikim vatrometom.

Nedim Lipa, direktor “Sarajevo Holiday Marketa“ istakao je da je market osmišljen ne samo da priušti dobru zabavu, nego i da afirmiše multietničku tradiciju glavnog grada BiH.

“Veliko je ime Sarajeva, upravo zbog toga što nije grad samo jednog predznaka, nego grad koji baštini različite kulture, koje su vjekovima na ovim prostorima zajedno živjele i zajedno gradile bolju budućnost. To je osnovni razlog što smo pokrenuli događaj na kojem slavimo sve naše praznike i pozivamo vas da tokom narednih 41 dana slavimo sve naše praznike“, naglasio je Lipa.


Partneri u organizaciji “Sarajevo Holiday Marketa“ ove godine, kao i prethodnih su Gradska uprava Sarajeva i Općina Centar.


“Ovo je mjesto na kome ima za svakoga po nešto, najviše za mlade ljude. Ovo je mjesto za dobre ljude i, naravno, susret svih onih koji su različiti, a žele uživati“, poručio je Nedžad Ajnadžićm načelnik Općine Centar Sarajevo.

Ivica Šarić, dogradonačelnik Sarajeva istakao je da je skoro ostao bez teksta kada je vidio kakav lijep ambijent vlada u “Holiday Marketu“.

“Sarajevo treba da bude ovako. Naša različitost je naše bogatstvo. Nemojmo nikada dozvoliti onima da to pretvore u problem. Zato Grad Sarajevo i podržava 'Holiday Market' i podržavaće ga i dalje“, kratko je kazao Šarić.


Novitet ovogodišnjeg marketa je “Holiday Promenada", prazničnim lampicama osvijetljena natkrivena šetnica. Duž promenade su postavljeni neki od učesnika sajamskog dijela marketa, tačnije 25 izlagača, zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopova sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane, pića i mnogih drugih. Zimsku čaroliju upotpuniće lunapark s autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima, te “Pony Ranch“ sa dva mala ponija i magarcem.

U mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalazi se, između ostalog, i Kuća Djeda mraza, dok će odrasli moći uživati u ugostiteljskom objektu ispod šatora i večernjim koncertima.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Sead Vesković/
Izvor: N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.