x

u društvu najbržih

Ovaj BMW M2 Competition pokreće 680 konjskih snaga

Iza dorade nakon koje je inače odličan M2 Competition završio u supersport kategoriji stoji poznata njemačka tuning kompanija G-Power.

S Competition verzijom modela M2 stigao je trolitarski 6-cilindarski biturbo motor pojačan sa 370 na 410 konjskih snaga, a vrijednost najvećeg obrtnog momenta porasla je sa 465 na 550 Nm. Svi su bili oduševljeni mogućnostima tvornički dorađenog duhovnog nasljednika legendarnog BMW-ovog modela 1M.

Spomenuto ipak nije utjecalo na planove nekoliko renomiranih tuning kompanija, a među najupečatljivijim projektima guranja BMW-a M2 u društvo najbržih izdvaja se kreacija koju potpisuje njemačka kompanija G-Power.

Nakon modifikacija na turbopunjačima, izduvnom sistemu i centralnoj upravljačkoj jedinici, G-Power entuzijastima nudi M2 Competition čiji i dalje trolitarski motor raspolaže sa 680 konjskih snaga i 860 Nm najvećeg obrtnog momenta. Dovoljno da Coupe od 0 do 100 km/h stiže za 3,2 sekunde i razvije više od 330 km/h.

Cijena prelaska u "prvu ligu", zaključno s pojačanim kočnicama, dorađenim ovjesom i novim kompletom 20-inčnih ojačanih aluminijskih felgi iznosi 20.000 eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.