x

lav na kvadrat

Ovaj Leon iza sebe ostavlja i Audi RS4 i Mercedes-AMG C63

Iz njemačke tuning kompanije Siemoneit Racing stiže SEAT Leon ST Cupra koji umjesto 300 pokreće 520 konjskih snaga.

SEAT-ov model Leon ST Cupra 300 4Drive, koji pokreće grupacijski dvolitarski turbobenzinski četverocilindarski motor s 300 konjskih snaga, svrstava se među najbrže karavane današnjice, a u španskoj automobilskoj kompaniji pod okriljem Volkswagena uspjeli su u namjeri da za znatno manji iznos novca kupcima ponude automobil s performansama na nivou Audijevog modela S4.

Nedovoljno za entuzijaste koji rade u njemačkoj tuning kompaniji Siemoneit Racing u kojoj su pripremili porodični Leon čije performanse nadilaze performanse i Audija RS4 i Mercedesa AMG C63, a u svemu definitivno ne treba zaboraviti da RS4 pokreće V6, a C63 V8 motor.

S mnogobrojnim poboljšanjima ispod prednjeg poklopca, zaključno s kapacitetnijim turbopunjačima i međuhladnjacima, i dalje dvolitarski četverocilindarski motor u ovom slučaju raspolaže s 520 konjskih snaga i 620 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na obje osovine distribuira posredstvom dorađenog automatskog mjenjača s dva kvačila.

Spomenute brojke dovoljne su da Leon od 0 do 100 km/h stiže za 3,4 sekunde i bez elektronskog limitatora razvije 304 km/h. Za efikasno kočenje brinu karbonsko-keramičke kočnice "posuđene" s Audija RS3, a izvanrednom prijanjanju svakako će pomoći i gume Michelin Sport Pilot Cup 2 na novim ultralaganim felgama.

Za kompletnu priču koja rezultira jednim od najefikasnijih "sleepera" današnjice Siemoneit Racing zauzvrat traži nešto više od 57.000 eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.