x

Ovaj podatak govori koliko je Federer loš kada je bitno

Roger Federer u nedjelju je izgubio u fantastičnom finalu Wimbledona od Novaka Đokovića, i to nakon što je imao dvije vezane meč lopte.

To je treći put u karijeri Švicarca da je na Grand Slamu izgubio od Đokovića poslije dvije meč lopte, nakon US opena 2010. i 2011. godine.

To je ukupno šesti put da Federer gubi mečeve na Grand Slamu poslije meč lopti – 2018. godine na Wimbledonu je protiv Andersona propustio jednu, 2005. godine u polufinalu Australian Opena jednu protiv Safina i još 2002. godine u Melbourneu također jednu protiv Haasa.

Također, Federer je u finalu Indian Wellsa sa Del Potrom 2018. godine propustio tri meč lopte i izgubio, a 2010. godine na Mastersu u Parizu imao je pet prije nego što je bolji bio Monfils. Propustio je dvije i u susretu sa Nadalom 2006. u Rimu, a ukupno je u karijeri izgubio 24 meča u kojima je imao meč lopte.

Usporedbe radi, Nadal je izgubio samo osam mečeva u kojima je imao meč lopte (nijednom na Grand Slamu), a Đoković još manje – tri (2007. u Rotterdamu od Južnog, 2009. u Madridu od Nadala i 2018. uQueensu od Čilića).


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.