x

Debituje u Pekingu

Ovako izgleda BMW M2 Competition

Dvije sedmice prije njegovog debija na Sajmu automobila u Pekingu, fotografije BMW-a M2 Competition su se pojavile na jednom slovenskom blogu.

Fotografije su u potpunosti otkrile izgled BMW-a M2 Competition, a poznate su i neke specifikacije snažnog coupea.


Glasine su bile tačne jer će M2 Competition zaista pokretati isti 3,0-litarski biturbo šestocilindrični motor koji koristi i njegov veći brat M4. U ovom slučaju taj motor uparen sa automatskim mjenjačem isporučuje 410 KS i 550 Nm obrtnog momenta, a poređenja radi, motor u standardnom modelu M2 razvija 365 KS i 465 Nm obrtnog momenta.


M2 Competition od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,2 sekunde s automatskim mjenjačem, dok podatka za verziju s manuelnim mjenjačem zasad nema. Ta verzija je pod upitnikom, a ako se pojavi, očekuje se da će vrijeme do "stotke" iznositi oko 4,4 sekunde.


Što se tiče dizajna, promjene eksterijera su suptilne, crna bubrežasta rešetka hladnjaka ima više ugaoni oblik, a prednji branik je modificiran kako bi bilo mjesta za ventilacijske otvore u nižem lipu. Crna kućišta retrovizora su posuđena od M4 Coupea, a 19-inčni crni naplaci su novi.


U unutrašnjosti su sjedišta s masivnim bočnim potporama posuđena od modela M4. Primijetno je i start/stop dugme, kao i M1 i M2 dugmad na lijevom kraku upravljača, što nagovještava da M2 Competition omogućava vozaču da napravi podešavanja.


Sajam automobila u Pekingu počinje 25. aprila, gdje će BMW M2 Competition debitovati.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.